*

Η Asus περιλαμβάνει ένα τρίποδο μαζί με τη νέα φορητή οθόνη της για gaming

Το ROG Strix XG17AHP είναι ένα flicker-free πάνελ 17,3-ιντσών 240Hz, με φωτεινότητα 300 nits, sRGB χρώματα, με χρόνο απόκρισης 3ms και με μπαταρία διάρκειας 3,5 ωρών.

(Image: Asus)

Η Asus είναι έτοιμη να προσφέρει στους gamers μια νέα, πολύ γρήγορη οθόνη για φορητές συσκευές που θα μπορούσε κανείς να νομίσει ότι είναι μία κανονική επιτραπέζια οθόνη χάρη στην συμπερίληψη μιας αναδιπλούμενης, τρίποδης βάσης.

Η φορητή οθόνη παιχνιδιών ονομάζεται ROG Strix XG17AHP και διαθέτει ένα σύνολο χαρακτηριστικών που οι περισσότεροι παίκτες θα ήθελαν να έχουν στην κύρια οθόνη τους, πόσο μάλλον σε μια δεύτερη οθόνη. Το IPS πάνελ 17,3-ιντσών είναι Full HD και διαθέτει ρυθμό ανανέωσης 240Hz χωρίς τρεμόπαιγμα, χρόνο απόκρισης 3ms, φωτεινότητα 300 nits, αναλογία αντίθεσης 1000:1 και 100% sRGB κορεσμό χρώματος.

Η οθόνη αυτή περιλαμβάνει μία μπαταρία πολυμερούς λιθίου 7,800mAh, η οποία μπορεί να παρέχει έως και 3,5 ώρες χρήσης όταν η οθόνη λειτουργεί στα 240Hz. Υπάρχουν επίσης ενσωματωμένα στερεοφωνικά ηχεία των 1W με τεχνολογία ήχου ESS Sabre HiFi DAC. Το πιο ασυνήθιστο, αλλά και ευπρόσδεκτο, νέο χαρακτηριστικό είναι ένα πτυσσόμενο τρίποδο. Αυτό επιτρέπει στο XG17AHP να μοιάζει ακριβώς με οθόνη επιτραπέζιου υπολογιστή, αλλά ρυθμίζεται επίσης, και προς το ύψος, που σημαίνει ότι η δεύτερη οθόνη μπορεί να τοποθετηθεί για να κάθεται ακριβώς πάνω από την οθόνη του φορητού σας υπολογιστή.

Όπως αναφέρει το Tom's Hardware, οι προπαραγγελίες για το XG17AHP μόλις ξεκίνησαν, αλλά το κόστος είναι αρκετά υψηλό όπως θα έχετε ήδη μαντέψει. Το πλήρες πακέτο, συμπεριλαμβανομένου της οθόνης, ενός έξυπνου καλύμματος, της βάσης και μιας τσάντας μεταφοράς, κοστίζει 599 δολάρια. Υπάρχει επίσης, ένα μοντέλο XG17AHPE, αλλά περιλαμβάνει μόνο το πάνελ και το έξυπνο κάλυμμα για 499 δολάρια. Το να ξοδεύσετε τα επιπλέον 100 δολάρια για την τσάντα και το τρίποδο μάλλον αξίζει περισσότερο αν πρόκειται να παίζετε πολύ εν κινήσει.

Η Asus λέει ότι η οθόνη είναι συμβατή με Windows 10, macOS, Chrome OS και Linux, αλλά υπάρχει επίσης και η επιλογή να συνδέσετε ένα smartphone ή tablet, εάν το επιθυμείτε. Η επαναφόρτιση της μπαταρίας επιτυγχάνεται μέσω της θύρας USB 3.0 και το καθαρό βάρος της οθόνης με τη βάση είναι 1,76 κιλά.

Νωρίτερα αυτόν το μήνα, η Lenovo ανακοίνωσε τη φορητή οθόνη ThinkVision M14t που χρησιμοποιείται και ως tablet σχεδίασης. Είναι μια οθόνη Full HD 14-ιντσών και δεν διαθέτει καμία από τις gaming δυνατότητες που διαθέτει το XG17AHP, αλλά ζυγίζει μόνο 698 γραμμάρια και κοστίζει 449 δολάρια.

About Ανδρέας Γεωργιάδης