*

H Samsung αποκαλύπτει το αναδιπλούμενο Galaxy Z Flip

Η Samsung αποκαλύπτει το νεότερο αναδιπλούμενο τηλέφωνό της, ονόματι Galaxy Z Flip.

Μπορεί να έχετε ήδη δει την διαφήμιση έκπληξη που παρουσιάστηκε για το Galaxy Z Flip κατά τη διάρκεια των Όσκαρ, αλλά η Samsung αποκάλυψε επίσημα σήμερα το επόμενο αναδιπλούμενο τηλέφωνό της.

Σε αντίθεση με το Galaxy Fold, το Galaxy Z Flip είναι μια αναδιπλούμενη συσκευή η οποία χωρίσει την οθόνη οριζόντια, και όχι κάθετα. Το αποτέλεσμα είναι ένα clamshell τηλέφωνο, λίγο πιο παχύ από όσα έχουμε συνηθίσει αλλά πιο κοντό, για να χωρά στην τσέπη σας.

Το εξωτερικό του τηλεφώνου έχει μόνο μια μικροσκοπική οθόνη για να σας εμφανίζει ειδοποιήσεις για κλήσεις, μηνύματα και να λειτουργεί ως ψηφιακός καθρέφτης για selfies. Ωστόσο, αυτή η συσκευή έρχεται πραγματικά στη ζωή όταν την ανοίξετε και μετατρέπεται σε ένα smartphone πλήρους μεγέθους.

Φαίνεται και λειτουργεί σχεδόν σαν οποιαδήποτε από τις άλλες συσκευές Galaxy της Samsung όταν "ξετυλιχθεί" πλήρως και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο νέο Ultra Thin Glass που στην έχει τη δυνατότητα να διπλώνει. Μοιάζει με μια πολύ πιο συμπαγή και άκαμπτη οθόνη από την πλαστική film-like οθόνη που τα περισσότερα υπάρχοντα αναδιπλούμενα τηλέφωνα χρησιμοποιούν σήμερα.

Η Samsung έχει επίσης σχεδιάσει ένα νέο hinge τριών σταδίων που σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο σε κλειστό, ημι-ανοιχτό και ανοιχτό τρόπο λειτουργίας. Σε αυτή τη λειτουργία μεσαίου επιπέδου, τα δύο μέρη του τηλέφωνο σ"στέκονται" σε γωνία 90 έως 135 μοιρών. Τα δύο μισά της οθόνης μπορούν επίσης να εμφανίζουν διαφορετικά πράγματα ταυτόχρονα με μια λειτουργία που ονομάζεται Flex.

Με το Flex Mode ενεργοποιημένο, μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο στο YouTube στην πάνω οθόνη και να διαβάζετε τα σχόλια στην κάτω οθόνη.

Πέρα από αυτό το νέο Flex Mode, η Samsung τόνισε επίσης ότι το νέο hinge μπορεί να αποκλείσει τη σκόνη πιο αποτελεσματικά από την προηγούμενη αναδιπλούμενη συσκευή. Σε ένα βίντεο μάλιστα, η Samsung έδειξε ότι όλα τα γρανάζια είναι καλυμμένα και υπάρχει επίσης Fiber Shield για να παγιδεύει τη σκόνη που προσπαθεί να εισέλθει στην ευέλικτη οθόνη.

Το Samsung Galaxy Z Flip θα είναι διαθέσιμο στις 14 Φεβρουαρίου και θα κοστίζει $1,380.