*

Σχεδόν διπλάσια η κατανάλωση ενέργεια του Netflix για το 2019

Η εκτέλεση της streaming πλατφόρμας και τα βίντεο που μεταδόθηκαν κατανάλωσαν πέρυσι 451.000 μεγαβατώρες ενέργειας.

Το Netflix μόλις κυκλοφόρησε την τελευταία έκθεση περιβαλλοντικής κοινωνικής διακυβέρνησης (ESG) και αποκαλύπτει ότι η κατανάλωση ενέργειας της εταιρείας έχει σχεδόν διπλασιαστεί.

Όπως αναφέρει το Variety, η αναφορά δείχνει ότι η συνολική κατανάλωση ενέργειας αυξήθηκε κατά 84% σε σύγκριση με το 2018. Το Netflix εξηγεί ότι η χρήση της ενέργειας παρακολουθείται σε δύο μορφές. Η πρώτη είναι η ενέργεια που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση της εφαρμογής του Netflix και η δεύτερη είναι η ενέργεια που χρησιμοποιείται για την υποστήριξη της ροής του περιεχομένου σε ένα παγκόσμιο δίκτυο, σε κάθε συνδρομητή.

Για το 2018, η λειτουργία του Netflix κατανάλωσε 51.000 μεγαβατώρες και στην παροχή του content 194.000 μεγαβατώρες, για συνολικά 245.000 μεγαβατώρες. Πέρυσι, η ενεργειακή κατανάλωση αυξήθηκε στις 94.000 μεγαβατώρες, ενώ η υποστήριξη περιεχομένου απαιτούσε 357.000 μεγαβατώρες, για συνολικά 451.000 μεγαβατώρες.

Η τεράστια αύξηση αυτή ακολουθεί την βάση των συνδρομητών του Netflix, που συνεχώς μεγαλώνει και αυξήθηκε κατά 20% στα 167 εκατ. το 2019. Αυτό σαφώς δεν συμβαδίζει με την αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας, αλλά όπως και να χει το Netflix αντισταθμίζει την ενέργεια που καταναλώνεται για την λειτουργία του με περιφερειακά πιστοποιητικά ανανεώσιμης ενέργειας και μείωση στην εκπομπή άνθρακα. Όλες οι μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας της εταιρείας ισοσκελίζονται με την υποστήριξη έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε 20 χώρες και 15 πολιτείες της Αμερικής.

Το Netflix συνειδητοποιεί επίσης πόσο επηρεάζουν τα αεροπορικά ταξίδια το περιβάλλον, αλλά καθώς το ταξίδι των εργαζομένων είναι απαραίτητο, η εταιρεία αντισταθμίζει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου για "το μεγαλύτερο μέρος των αεροπορικών ταξιδιών", μέσω επενδύσεων σε έργα μείωσης εκπομπών.