*

Microsoft: To Project xCloud έρχεται σε beta μορφή σε iOS συσκευές

H δωρεάν δοκιμή θα γίνει μέσω της Testflight υπηρεσίας της Apple, που επιτρέπει μέχρι και 10.000 testers.

Ένας περιορισμένος αριθμός ιδιοκτητών iPhone μπορεί τώρα να δοκιμάσει την επερχόμενη gaming cloud υπηρεσία της Microsoft, Project xCloud.

Από το περασμένο φθινόπωρο, η εταιρεία καλεί τους παίκτες να δοκιμάσουν την υπηρεσία, η οποία υπόσχεται να σας αφήσει να απολαύσετε παιχνίδια Xbox χωρίς σύνδεση στην κονσόλα. Με το Project xCloud, οι πελάτες θα μπορούν να προβάλλουν τους αγαπημένους τους τίτλους σε τηλέφωνο, tablet ή υπολογιστή, εφόσον έχουν πρόσβαση σε σύνδεση των 10Mbps ή μεγαλύτερη.

Προηγουμένως, η προεπισκόπηση του Project xCloud ήταν διαθέσιμη μόνο σε χρήστες με Android συσκευές. Ωστόσο, την Τετάρτη, η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τελικά τις beta δοκιμές στις συσκευές iOS της Apple.

Η δωρεάν δοκιμή θα πραγματοποιηθεί μέσω της υπηρεσίας Testflight της Apple, η οποία καλύπτει μέχρι και 10.000 testers, οπότε οι ενδιαφερόμενοι παίκτες θα πρέπει να εγγραφούν γρήγορα. "Αναμένουμε ότι η ζήτηση θα υπερβεί την χωρητικότητά μας και δεν θα μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε όλους τους υποψηφίους. Θα διανείμουμε προσκλήσεις για να συμμετάσχετε με σειρά προτεραιότητας, δήλωσε η Microsoft στην ανακοίνωση.

Προς το παρόν, η beta για iOS είναι διαθέσιμη μόνο σε χρήστες στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά. Κάτι άλλο που θα πρέπει να υπολογίσουν οι ενδιαφερόμενοι είναι ότι θα έχουν πρόσβαση σε έναν μόνο τίτλο, το Halo: The Master Chief Collection, ενώ μια πρόσθετη απαίτηση είναι η ανάγκη για ασύρματο χειριστήριο Xbox One με δυνατότητα Bluetooth.

Ο επόμενος στόχος της Microsoft είναι να καταστήσει την υπηρεσία διαθέσιμη και σε υπολογιστές με Windows. Η εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μάλιστα το Project xCloud ως ολοκληρωμένο προϊόν αργότερα φέτος, θέτοντας το σε ανταγωνισμό με τις υπηρεσίες streaming παιχνιδιών από την Google και την Nvidia.

To πόσο θα κοστίζει το xCloud παραμένει άγνωστο. Ωστόσο, σύμφωνα με τη Microsoft, θα μπορείτε να μεταφέρετε παιχνίδια που ήδη έχετε στην κατοχή σας στο Xbox χωρίς να χρειάζεται να αγοράσετε ξανά τα προϊόντα. Εμείς πάντως για την ώρα θα επικεντρωθούμε στο γεγονός ότι η Microsoft σχεδιάζει να συνδυάσει το xCloud με το μηνιαίο Xbox Game Pass, στα 9.99 δολάρια.