*

Χτύπημα 100 εκατομμυρίων δολαρίων θα δεχθεί η Nvidia λόγω κορωνοϊού

Η επιδημία του κορωνοϊού μπορεί να μειώσει τη ζήτηση για τις κάρτες γραφικών της Nvidia στην Κίνα, μία από τις μεγαλύτερες αγορές της, όπως μας ενημέρωσε η εταιρεία την Πέμπτη. Η ασθένεια θα μπορούσε επίσης να διαταράξει την αλυσίδα εφοδιασμού της Nvidia.

Το ξέσπασμα του κορωνοϊού στην Κίνα ενδέχεται να διαταράξει τις πωλήσεις και την παραγωγή της Nvidia.

Την Πέμπτη, η Nvidia μείωσε τις προβλέψεις εσόδων για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους κατά 100 εκατομμύρια δολάρια, αναφέροντας τον κορωνοϊό. Η ασθένεια συνεχίζει να εξαπλώνεται στην Κίνα, η οποία φιλοξενεί μεγάλο μέρος της παγκόσμιας παραγωγής ηλεκτρονικών ειδών, καθώς και μια σημαντική αγορά για τις κάρτες γραφικών της Nvidia.

"Ενώ είναι πολύ νωρίς και το τελικό αποτέλεσμα είναι δύσκολο να εκτιμηθεί, έχουμε μειώσει τις προοπτικές των εσόδων του Q1 κατά 100 εκατομμύρια δολάρια για να υπολογίσουμε τις πιθανές επιπτώσεις", δήλωσε η επικεφαλής οικονομικών της Nvidia, Colette Kress.

Σύμφωνα με την Kress, η Κίνα αντιπροσωπεύει περίπου το 30% της συνολικής επιχειρηματικής δραστηριότητας του gaming της Nvidia. Η χώρα είναι επίσης ένας μεγάλος αγοραστής καρτών γραφικών για την τροφοδότηση των τοπικών κέντρων δεδομένων και των υπερυπολογιστών. Ωστόσο, για να σταματήσει η διάδοση του κορωνοϊού, η κινεζική κυβέρνηση έχει θεσπίσει καραντίνα και ταξιδιωτικούς περιορισμούς, οι οποίοι εμπόδιζαν τόσο τους καταναλωτές όσο και τις εμπορικές αποστολές να κινούνται ελεύθερα.

"Τα 100 εκατομμύρια δολάρια αντανακλούν επίσης τις προκλήσεις προμήθειας", πρόσθεσε. Παρόλο που η Kress δεν επεκτάθηκε πάνω στο θέμα, η εταιρεία εξάγει την παραγωγή της σε πολλούς προμηθευτές, όπως οι TSMC και Foxconn, οι οποίοι διαθέτουν εργοστάσια στην Ταϊβάν και στην ηπειρωτική Κίνα.

Η Nvidia δεν είναι η μόνη εταιρεία που προετοιμάζεται για διαταραχές από τον κορωνοϊό. Πολλοί άλλοι πωλητές ετοιμάζονται για τον αντίκτυπο, δεδομένου του κεντρικού ρόλου της Κίνας στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού ηλεκτρονικών ειδών. Την περασμένη εβδομάδα, τόσο η Nintendo όσο και το Facebook ανέφεραν ότι το ξέσπασμα θα είχε ως αποτέλεσμα καθυστερήσεις αποστολής για τα gaming προϊόντα τους, συμπεριλαμβανομένων των συσκευών Nintendo Switch και Oculus VR του Facebook.

Nvidia RTX 2080 Super Nvidia RTX 2080 Super

Παρά τις πιθανές επιπτώσεις από τον κορωνοϊό, η Nvidia εξακολουθεί να αναμένει έσοδα 3 δισ. δολαρίων το τρέχον τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση 36% σε ετήσια βάση. Η εταιρεία βασίζει την πρόβλεψη αυτή στην μεγάλη ζήτηση για κάρτες γραφικών RTX της εταιρείας, η τιμή εκκίνησης της οποίας πρόσφατα μειώθηκε στα $299.

"Η RTX τα πάει περίφημα. Το sell-through είναι φανταστικό σε όλο τον κόσμο ", δήλωσε ο CEO της Nvidia, Jensen Huang.

Ένας άλλος παράγοντας που ενισχύει τα έσοδα είναι οι αυξημένες πωλήσεις φορητών υπολογιστών που έχουν κατασκευαστεί με κάρτες γραφικών Nvidia. "Η δουλειά μας για τους φορητούς υπολογιστές, όπως ανέφερε η Colette πιο πριν, έχει δει διψήφια αύξηση για οκτώ συνεχόμενα τρίμηνα και αυτή είναι αναμφισβήτητα μια νέα gaming κατηγορία", πρόσθεσε ο Huang.

Η εταιρεία δέχεται επίσης ώθηση στα κέρδη από το Nintendo Switch, το οποίο χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή κάρτας γραφικών "Tegra" της Nvidia. Οι πωλήσεις της κονσόλας της Nintendo ανήλθαν πρόσφατα σε 52 εκατομμύρια μονάδες.