*

Bezos: Οι εργαζόμενοι του Amazon δεν διαθέτουν επαρκή αριθμό μασκών

Τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι εργολάβοι βρίσκονται σε αποθήκες που διανέμουν παραγγελίες χωρίς επαρκή προστασία κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

(Photo by Paul Hennessy/NurPhoto via Getty Images)

To Amazon δεν θα κλείσει τις λειτουργίες ηλεκτρονικού εμπορίου παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει αρκετές μάσκες προσώπου για την προστασία όλων των εργαζομένων και των εργολάβων στις αποθήκες της.

Σε μια ανοιχτή επιστολή, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Jeff Bezos αποκάλυψε την κατάσταση της αλυσίδας εφοδιασμού και των logistics του Amazon εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Συνεχίζει να διανέμει παραγγελίες στις περισσότερες περιοχές, αλλά ο Bezos επιβεβαίωσε ότι οι άνθρωποι πίσω από αυτές τις διαδικασίες για τη συγκέντρωση, την αποστολή και την παράδοση αντικειμένων δεν μπορούν να εργαστούν από το σπίτι. Έτσι, είναι πλέον είναι ευάλωτοι καθώς το Amazon δεν μπορεί να αποκτήσει μάσκες προσώπου λόγω της παγκόσμιας έλλειψης.

Ο Bezos δεν κρύβει το γεγονός ότι το Amazon βασίζεται σε αυτά τα άτομα πολύ. Δεδομένου ότι είναι υπεύθυνοι για τη διανομή των παραγγελιών, οι εργαζόμενοι και οι εργολάβοι που βρίσκονται σε αποθήκες δεν μπορούν να παραμείνουν στο σπίτι και να κάνουν τη δουλειά τους. Το Amazon τους χρειάζεται για την εκπλήρωση των εντολών των πελατών ενώ η πανδημία του COVID-19 θα συνεχίζεται στις επόμενες εβδομάδες και μήνες. Εντούτοις, θέτει σε κίνδυνο τους εργαζομένους και την υγεία τους.+

Φαίνεται ότι το Amazon θα περιμένει μέχρι να είναι διαθέσιμες ξανά οι προστατευτικές μάσκες προσώπου. Ο Bezos είπε ότι είχαν υποβληθεί εντολές αγοράς για εκατομμύρια μονάδες, αλλά λίγες από αυτές έχουν εκπληρωθεί. Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο κατευθύνουν την προσφορά μασκών σε νοσοκομεία, κλινικές και άλλους ιατρικούς παροχείς υψηλής προτεραιότητας.

"Δεν υπάρχει εγχειρίδιο οδηγιών για το πώς να αισθάνεστε σε μια εποχή όπως αυτή, και ξέρω ότι αυτό προκαλεί άγχος για όλους", ανέφερε ο Bezos στη σημείωσή του. "Η λίστα των ανησυχιών μου αυτή τη στιγμή - όπως και η δική σας είμαι βέβαιος - είναι μεγάλη: από τα δικά μου παιδιά, τους γονείς, την οικογένεια, τους φίλους μου, στην ασφάλεια σας, τους συναδέλφους μου, σε αυτούς που είναι ήδη άρρωστοι και στην πραγματική βλάβη που θα προκληθεί από την οικονομική επιβράδυνση στις κοινότητες μας. "

Την περασμένη εβδομάδα, ένας υπάλληλος που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Το Amazon έκλεισε την αποθήκη των 80.000 τετραγωνικών ποδιών, η οποία εποπτεύει 200 εργαζόμενους. Έχει ξανανοίξει την εγκατάσταση με βάση το Queens μετά από βαθύ καθαρισμό, αλλά η οργάνωση του χώρου εργασίας Amazonians United New York City εξακολουθεί να αισθάνεται ότι η υγεία των εργαζομένων μπορεί να υπονομευθεί.

Με τη σειρά του Amazon ανακοίνωσε το προηγούμενο Σάββατο ότι θα αυξήσει την υπερωριακή αμοιβή για να διπλασιάσει τον ωρομίσθιο των εργαζομένων, σύμφωνα με το Reuters.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο κολοσσός δήλωσε ότι οι αποθήκες του θα επικεντρωθούν στην αποθήκευση ειδών οικιακής χρήσης, όπως τα είδη παντοπωλείου, τα προϊόντα για βρέφη και τα αντικείμενα υγείας, εξαιτίας της πλημμύρας των παραγγελιών online. Αλλά για να ελευθερωθεί ο αποθηκευτικός χώρος, το Amazon θα εμποδίσει προσωρινά τους εξωτερικούς πωλητές να αποστέλλουν μη βασικά αγαθά στα κέντρα ολοκλήρωσης της εταιρείας.