*

Το YouTube διαθέτει όλα του τα βίντεο σε Standard ποιότητα παγκοσμίως

Το YouTube θα παρέχει όλα του τα βίντεο σε standard definition αυτόματα, για να ανακουφιστούν τα δίκτυα ίντερνετ ανά τον κόσμο.

To Youtube θα διαθέτει από σήμερα όλα του τα βίντεο αυτόματα σε standard definition, σύμφωνα με μια δήλωση της Google στο IGN. Η πρωτοβουλία αυτή θέλει να βοηθήσει τις κυβερνήσεις να μειώσουν την πίεση που δέχονται τα δίκτυα του ίντερνετ, καθώς περισσότερος κόσμος το χρησιμοποιεί κατά τη διάρκεια της απομόνωσης λόγω κορονοϊού.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Google ανακοίνωσε ότι θα ακολουθούσε την παραπάνω τακτική μόνο στην Ευρώπη. Ωστόσο σήμερα, θα ισχύει σε όλο τον κόσμο.

“Συνεχίζουμε να δουλεύουμε στενά με τις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο, ώστε να βοηθήσουμε και εμείς στο να μειωθεί το μεγάλο φορτίο που επιβαρύνει το ίντερνετ στις διάφορες χώρες,” είπε ένας αντιπρόσωπος της Google στο IGN.

“Την προηγούμενη εβδομάδα, ανακοινώσαμε ότι θα παρείχαμε προσωρινά όλα τα βίντεο του Youtube αυτόματα σε standard definition στην Ευρώπη. Ωστόσο, λόγω της παγκόσμιας κρίσης, θα εφαρμόσουμε αυτό το μέτρο σε όλο τον κόσμο από σήμερα.”

Σύμφωνα με το YouTube, η standard definition επιλογή να κρατήσει για 30 μέρες, αλλά θα μπορείτε ακόμα χειροκίνητα να την αλλάξετε, αν και δεν θα το συνιστούσαμε.

Το YouTube βέβαια δεν είναι η μόνη εταιρεία που παίρνει μέτρα για να ελαφρύνει τα δίκτυα ίντερνετ παγκοσμίως. Το Playstation θα μειώσει την ταχύτητα λήψεων στο PSN στην Ευρώπη, ενώ τα Netflix, Amazon, Apple και Facebook μείωσαν με τη σειρά τους την ποιότητα των βίντεό τους.

Για περισσότερα νέα μείνετε συντονισμένοι στο PCMag Greece και στο σπίτι σας.


Πηγή: IGN Greece