*

Το Steam μειώνει τα auto-updates για να μην υπερφορτώνει το δίκτυό σας

Η εταιρεία περιορίζει τη λειτουργία του auto-update για τα λίγα παιχνίδια για υπολογιστή που κυρίως παίζετε, ως ανταπόκριση στην αυξημένη διαδικτυακή ροή δεδομένων εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Valve περιορίζει το πόσο internet bandwidth θα δεσμεύει το Steam, καταργώντας τη δυνατότητα του auto-update για τους περισσότερους από τους τίτλους στη PC gaming συλλογή σας.

Η εταιρεία εισάγει την αλλαγή αυτή λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, που έχει δημιουργήσει μια τεράστια αύξηση στον φόρτο των διαδικτυακών γραμμών από το μεγάλο αριθμό ατόμων που δουλεύουν από το σπίτι. Στην περίπτωση του Steam, η πλατφόρμα παρακολούθησε τη δραστηριότητα των χρηστών να εκτοξεύεται σε ένα ρεκόρ 23 εκατομμυρίων ταυτόχρονων χρηστών σε καθημερινή βάση.

Συνεπώς, για να βοηθήσει στην απελευθέρωση χωρητικότητας του δικτύου, η Valve τροποποιεί τη δυνατότητα auto-update του Steam ώστε να ενεργοποιείται μόνο για παιχνίδια που έχετε παίξει τις τελευταίες τρεις μέρες.

“Γνωρίζουμε πως με τόσο μεγάλο αριθμό ατόμων στο σπίτι τους να προσπαθούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους ταυτοχρόνως, μπορεί να υπερφορτωθεί το οικιακό τους δίκτυο internet” είπε η εταιρεία σε blog post της, εξηγώντας την αλλαγή αυτή.

Τυπικά, το Steam θέλει να είναι βέβαιο πως όλα τα παιχνίδια σας τρέχουν στην τελευταία τους έκδοση, ανεξαιρέτως του πότε τα τρέξατε τελευταία φορά. Ως αποτέλεσμα, ο Steam client κατεβάζει χωρίς διακοπή νέες ενημερώσεις του software, γεγονός που μπορεί χωρίς λόγο να καταναλώνει αρκετά gigabytes δεδομένων.

Ωστόσο, οι χρήστες μπορούν από αυτή την εβδομάδα να αναμένουν τον τερματισμό των auto-updates, εκτός από αυτά στα παιχνίδια που παίζουν σε σχεδόν καθημερινή βάση. “Όπως πάντα, το παιχνίδι θα ξεκινά αμέσως αφού πατήσατε να παίξει και μπορείτε να εκκινήσετε μια ενημέρωση (ή να την σταματήσετε επ' αόριστον) μέσω του Download Manager,” είπε η Valve.

Η εταιρεία δουλεύει πάνω και σε επιπρόσθετες λύσεις, ώστε να βοηθήσει στην απελευθέρωση χωρητικότητας στο δίκτυο. Στο ενδιάμεσο, η Valve κατευθύνει τους χρήστες να σκεφτούν τη ρύθμιση του πότε επιθυμούν να γίνονται auto updates μέσω του Steam client. Για παράδειγμα, οι gamers μπορούν να ορίσουν bandwidth limits ή να ορίσουν την ακριβή ώρα του πότε θα γίνουν τα software downloads.

“Μπορείτε να περιορίσετε μόνοι σας τη δικιά σας σύνδεση στο Steam,” πρόσθεσε η Valve. “Αυτό μπορεί να μειώσει το φόρτο της σύνδεσής σας και βοηθήσει στην απελευθέρωση κάποιου φόρτου στο δίκτυό σας εάν η χρήση του διαδικτύου στην περιοχή σας πρέπει να μειωθεί”.

Άλλες εταιρείες, όπως οι Microsoft και Sony, έχουν και αυτές ξεκινήσει να μειώνουν τις ταχύτητες για κατέβασμα σε Xbox και PlayStation game updates, για να βοηθήσουν στη μείωση του φόρτου των δικτύων. Συνεπώς, μην εκπλαγείτε εάν τα game downloads σας καθυστερούν εν μέσω της πανδημίας.