*

Μελέτη της Schneider Electric για τα οφέλη της χρήσης των Micro Data Centers

Στη μελέτη που πραγματοποίησε η Schneider Electric αναδεικνύονται τα ανταγωνιστικά οφέλη των micro data centers, πώς εκμεταλλεύονται την υπάρχουσα υποδομή, και η αρχιτεκτονική κατασκευής τους, η οποία μειώνει τα κεφαλαιουχικά έξοδα κατά 42% σε σχέση με μια παραδοσιακή κατασκευή.

Η αυξανόμενη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας μέσω των αμέτρητων εφαρμογών στα κινητά τηλέφωνα, στα σπίτια μας και στα γραφεία μας, έχει αλλάξει τον τρόπο ανάπτυξης των κέντρων δεδομένων. Σήμερα, η ενεργειακή απόδοση αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία για ένα data center, με την Schneider Electric, ηγέτη στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, να αναπτύσσει Micro Data Centers, προκειμένου να μειωθούν τα κόστη και να προσφέρει ταυτόχρονα υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στις εφαρμογές των πελατών της, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία την πρόκληση των Big Data Centers.

Στη μελέτη που πραγματοποίησε η Schneider Electric αναδεικνύονται τα ανταγωνιστικά οφέλη των micro data centers, πώς εκμεταλλεύονται την υπάρχουσα υποδομή, και η αρχιτεκτονική κατασκευής τους, η οποία μειώνει τα κεφαλαιουχικά έξοδα κατά 42% σε σχέση με μια παραδοσιακή κατασκευή.

Υπάρχουν τέσσερα προγράμματα πληροφοριών (drivers), που υιοθετούν τα micro data centers για την υποστήριξη edge computing εφαρμογών, σε σχέση με άλλα server rooms και παραδοσιακά κέντρα δεδομένων. Τα βασικά πλεονεκτήματα των micro data centers αποτελούν η μεγάλη επεκτασιμότητα, η εύκολη εγκατάσταση, η ασφάλεια, η αξιοπιστία που διαθέτουν και η δυνατότητα τοποθέτησής τους μέσα στον εργασιακό χώρο. Επιπλέον, τα micro data centers διαθέτουν μεγαλύτερη συνολική χωρητικότητα μονοφασικών συστημάτων UPS, σε σχέση με τα παραδοσιακά κέντρα δεδομένων.

Παράλληλα, η Hyperconverged IT, η Compaction και η Virtualization αποτελούν τις τρεις κύριες τεχνολογίες πληροφόρησης, που καθιστούν δυνατή τη χρήση των micro data centers, δίνουν τη δυνατότητα συλλογής μεγάλου όγκου πληροφοριών και μειώνουν το κόστος εγκατάστασής τους. Επίσης, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα κεφαλαιουχικής δαπάνης που έχουν τα Micro data centers σε σχέση με την κατασκευή ενός παραδοσιακού κέντρου δεδομένων, είναι ότι συνήθως μπορούν να απομακρυνθούν από την υπάρχουσα υποδομή ενός κτιρίου.

Όλα τα micro data centers ενεργούν ως ενιαία κέντρα δεδομένων και έχουν πολλαπλά οφέλη που κλιμακώνονται ανάλογα με τις ανάγκες. Η αρχιτεκτονική που χρησιμοποιεί η Schneider Electric για τα data centers, δίνει στους συνεργάτες της τη δυνατότητα απομακρυσμένης παρακολούθησης και διαχείρισης της ενέργειας και των συστημάτων. Τέλος, προσφέρει έναν γρηγορότερο και ευκολότερο τρόπο παροχής των υπηρεσιών και του βαθμού υποστήριξης που απαιτούν οι πελάτες και ταυτόχρονα, έχει στόχο τη μείωση της πολυπλοκότητας και των λειτουργικών εξόδων καθώς και την αύξηση της ταχύτητας εγκατάστασης.


Δελτίο τύπου Schneider Electric

About Pantelis Daskalelos