*

Η Microsoft προωθεί τις διαφημίσεις του μενού Έναρξη σε όλους τους χρήστες των Windows 11

Μετά από σύντομη δοκιμή των διαφημίσεων, η Microsoft τις προσθέτει σε μια ενημερωμένη έκδοση για όλες τις συσκευές Windows 11. Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις του μενού Έναρξη.

(Credit: sdx15/Shutterstock.com)

Η Microsoft προωθεί μια ενημερωμένη έκδοση λογισμικού για τα Windows 11 που διαφημίζει "συνιστώμενο" λογισμικό στο μενού Έναρξη της συσκευής σας για να σας ενθαρρύνει να κατεβάσετε περισσότερες εφαρμογές στον υπολογιστή και το tablet σας.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Microsoft δοκίμασε τις διαφημίσεις του μενού Έναρξη με επιλεγμένους Windows Insiders στο κανάλι Beta. Τώρα, καθιστά αυτές τις διαφημίσεις ορατές σε όλους τους χρήστες των Windows 11 από προεπιλογή.

Η ενημέρωση που περιλαμβάνει τις διαφημίσεις είναι η ενημέρωση KB5036980 που κυκλοφόρησε την Τρίτη. Η Microsoft αποκαλεί τις διαφημίσεις του μενού Έναρξη των Windows 11 ως "συνιστώμενη ενότητα".

"Αυτές οι εφαρμογές προέρχονται από ένα μικρό σύνολο επιμελημένων προγραμματιστών", γράφει η Microsoft στην ανάρτηση που περιγράφει λεπτομερώς την ενημέρωση. "Αυτό θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε μερικές από τις εξαιρετικές εφαρμογές που είναι διαθέσιμες".

Για να απενεργοποιήσετε τις εισερχόμενες διαφημίσεις του μενού Έναρξη των Windows 11, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Εξατομίκευση > Έναρξη. Απενεργοποιήστε το διακόπτη εκεί δίπλα στο "Εμφάνιση συστάσεων για συμβουλές, προσφορές εφαρμογών και άλλα".

Είναι επίσης δυνατό να σταματήσετε τα Windows από το να εμφανίζουν άλλες διαφημίσεις στο μενού Έναρξη, να μπλοκάρετε τις προτάσεις της οθόνης κλειδώματος, να πετάξετε στο περιθώριο τις ειδοποιήσεις διαφημίσεων και να απενεργοποιήσετε το προτεινόμενο περιεχόμενο, πλοηγούμενοι στις ρυθμίσεις της συσκευής σας για να απενεργοποιήσετε αυτές τις λειτουργίες. Αν θέλετε, μπορείτε επίσης να ανανεώσετε πλήρως την εμφάνιση του μενού Έναρξη στα Windows 11.

Το KB5036980 έρχεται όμως και με κάποια άλλα χαρακτηριστικά των Windows 11. Οι εφαρμογές που χρησιμοποιείτε περισσότερο μπορεί επίσης να εμφανίζονται σε αυτή την ενότητα "συνιστώμενων" μαζί με διαφημίσεις, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει σύγχυση σε ορισμένους χρήστες. Τα widgets της οθόνης κλειδώματος λαμβάνουν επίσης μια αναβάθμιση, σύμφωνα με τη Microsoft, η οποία θα φέρει "βελτιωμένη ποιότητα" και θα προσφέρει "περισσότερα γραφικά" και προσαρμογή.

Η ενημέρωση διορθώνει επίσης ένα σφάλμα με το μενού Ρυθμίσεις των Windows 11 και βελτιώνει την εμφάνιση της προβολής του ιαπωνικού πληκτρολογίου αφής 106 κατά την είσοδο, ώστε να εμφανίζεται "όπως αναμένεται", σύμφωνα με τη σελίδα λεπτομερειών της ενημέρωσης.

Ωστόσο, υπάρχει ήδη ένα γνωστό σφάλμα με αυτή την ενημέρωση, καθώς η Microsoft σημειώνει ότι ορισμένοι χρήστες ενδέχεται να μην είναι σε θέση να αλλάξουν την εικόνα προφίλ του λογαριασμού τους και να λάβουν ένα μήνυμα σφάλματος 0x80070520 μετά την εγκατάσταση της ενημέρωσης. Η Microsoft αναφέρει ότι εργάζεται για τη διόρθωση και υπόσχεται ότι η λύση θα κυκλοφορήσει σε μια μελλοντική ενημέρωση.