*

To Vive Focus θα κυκλοφορήσει στη Δύση στην τιμή των 600$

Η HTC ανακοίνωσε ότι το standalone VR headset της θα διατεθεί σε 37 χώρες.

Ένα περίπου χρόνο μετά το λανσάρισμα του Vive Focus στην Κίνα, η HTC ανακοίνωσε σε πρόσφατο blog της, ότι το standalone VR headset της θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Δύσης. Η εταιρεία κάνει λόγο για 37 χώρες, αλλά για την ώρα δεν γνωρίζουμε ποιες ακριβώς θα είναι αυτές. Στις Η.Π.Α θα διατεθεί στην τιμή των 600$, δηλαδή θα κοστίζει 100 δολάρια ακριβότερα από το Vive και 200 δολάρια φθηνότερα από το Vive Pro.

To Vive Focus απευθύνεται κυρίως στις επιχειρήσεις, οι οποίες μπορούν να προμηθευτούν το πρόγραμμα υπηρεσιών Vive Focus Advantage έναντι 250$. Να σημειωθεί ότι εταιρείες, όπως η Volkswagen Group και η SimForHealth χρησιμοποιούν ήδη το Vive για την εκπαίδευση των εργαζομένων τους και για τον σχεδιασμό νέων προιόντων.

Σε επίπεδο τεχνικών χαρακτηριστικών, το Vive Focus αντλεί την δύναμη του από τον Snapdragon 835, τον οποίο θα δούμε και στο Oculus Quest standalone VR headset που αναμένεται να κυκλοφορήσει την προσεχή άνοιξη στην τιμή των 400$. To Vive Focus διαθέτει μια AMOLED οθόνη ανάλυσης 2.880x1600 pixels με πεδίο θέασης 110 μοιρών ανάλογο του Vive Pro. H συσκευή διαθέτει επίσης ενσωματωμένα ηχεία, ενώ η αυτονομία της αγγίζει τις τρεις ώρες με μία πλήρη φόρτιση.

About Pantelis Daskalelos