*

Η Microsoft εξαγοράζει την Obsidian Entertainment και την inXile

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν, καθώς οι δύο ταλαντούχες εταιρείες ανάπτυξης εντάσσονται στο δυναμικό των first-party studios της Microsoft.

Φέτος τον Ιούνιο στα πλαίσια της E3 η Microsoft ανακοίνωσε την εξαγορά των Playground Games, Ninja Theory, Undead Labs και Compulsion, αλλά και την δημιουργία ενός νέου first-party studio ονόματι The Initiative. Χθες κατά την διάρκεια του XO18 fan event που διεξήχθη στο Μεξικό, η Microsoft προέβη σε μια ανάλογη ηχηρή ανακοίνωση, καθώς η Obsidian Entertainment και η inXile εντάσσονται και αυτές με τη σειρά τους στον δυναμικό των first-party studios της εταιρείας.

H Obsidian Entertainment μας έχει χαρίσει αξιόλογα RPG, όπως το Fallout: New Vegas, το Star Wars: Knights of the Old Republic 2, το South Park: The Stick of Truth, αλλά και τη σειρά Pillars of Eternity. Στον χώρο των RPG όμως δραστηριοποιείται και η inXile Entertainment του Brian Fargo, ιδρυτή της θρυλικής Interplay Productions. Την τελευταία τετραετία η inXile έχει αναπτύξει αξιόλογα games, όπως το Wasteland 2, το Torment: Tides of Numenera και το The Bard's Tale IV: Barrows Deep. Να σημειωθεί ότι η inXile συγκέντρωνε χρήματα το τελευταίο διάστημα μέσω μιας crowdfunding εκστρατείας στο Kickstarter για την ανάπτυξη του Wasteland 3.

Προφανώς και θα χρειαστεί να περάσει αρκετός καιρός μέχρι να καρποφορήσει η συνεργασία μεταξύ της Microsoft και των δύο προαναφερθέντων εταιρειών, ωστόσο η κίνηση αυτή είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς θα υπάρξουν περισσότερα console exclusives στο Xbox One και θα εμπλουτιστεί το περιεχόμενο του Windows Store και της συνδρομητικής υπηρεσίας Xbox Game Pass.

About Pantelis Daskalelos