*

H ΕΑ κάνει remaster τα Command & Conquer και Command & Conquer: Red Alert

H Electronic Arts θα συνεργαστεί με την Petroglyph Games για να μας παρουσιάσει τα θρυλικά Real-time Strategy σε 4K.

Οι φίλοι της σειράς Command & Conquer έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται χαρούμενοι, καθώς η Electronic Arts ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει τις remastered εκδόσεις των δύο πρώτων κεφαλαίων της σειράς αποκλειστικά στα PC. Μάλιστα, οι εν λόγω εκδόσεις των Command & Conquer: Tiberian Dawn και Command & Conquer: Red Alert θα υποστηρίζουν 4K ανάλυση και θα περιλαμβάνουν τα expansions Covert Ops, Counterstrike και Aftermath.

Την ανάπτυξη των νέων εκδόσεων θα την αναλάβει η Petroglyph Games, η οποία ιδρύθηκε και απαρτίζεται από πρώην developers της Westwood Studios. Εν τω μεταξύ, στο δυναμικό της εταιρείας θα ενταχθεί ξανά ο Frank Klepacki, ο οποίος είχε αναλάβει την μουσική επιμέλεια των περισσότερων κεφαλαίων της σειράς Command & Conquer.

Η Electronic Arts θα συνεργαστεί επίσης με την Lemon Sky Studios για να κάνει upgrade τα πιξελιασμένα γραφικά των πρωτότυπων δημιουργιών σε 4K ανάλυση. Η Lemon Sky Studios έχει δώσει ήδη τα διαπιστευτήρια της στην πρόσφατη remastered έκδοση του Starcraft, οπότε ελπίζουμε σε ένα ανάλογο θετικό αποτέλεσμα.

Να θυμίσουμε ότι στις 4 Δεκεμβρίου αναμένεται να κυκλοφορήσει το free-to-play Command & Conquer: Rivals στις iOS και Android συσκευές. Η ανακοίνωσή του στα πλαίσια της E3 είχε ξενίσει μια αρκετή μεγάλη μερίδα κόσμου, ωστόσο πλέον η Electronic Arts δείχνει να αντιλαμβάνεται -έστω και καθυστερημένα- την δυναμική του Command & Conquer, οπότε ελπίζουμε πέρα από τα remasters να δούμε στο μέλλον και κάποιο sequel.

About Pantelis Daskalelos