*

Battalion 1944 Preview

Ένα κράμα Call of Duty και Counter-Strike. Το αποτέλεσμα;

Καλείστε να πάρετε στα χέρια τα όπλα και να στέψετε νικηφόρα την ομάδα σας στο πεδίο της μάχης, παίζοντας σε δύο διαφορετικά game modes, επιλέγοντας τον πλευρό των Συμμάχων ή των δυνάμεων του Άξονα. Όλα αυτά ακούγονται υποσχόμενα και θα δούμε παρακάτω αν πράγματι είναι. Να έχετε όμως στο νου σας πως ο τίτλος της Bulkhead Interactive δεν έχει story mode, οπότε μπορείτε να παίξετε μονάχα multiplayer με άλλους παίκτες.

Τα δύο διαθέσιμα modes είναι το team deathmatch και το plant/defuse the bomb. Επειδή αναφερόμαστε σε έναν καθαρά multiplayer τίτλο, όπως προαναφέραμε, δεν μπορούμε να μιλήσουμε για πλοκή. Όσον αφορά το gameplay του, το Battalion 1944 συνδυάζει στοιχεία Counter-Strike με κάποια στοιχεία Call of Duty, τα οποία εντοπίζονται κυρίως στο gunplay

Θα βρείτε το οπλοστάσιό του, αρκετά ποικίλο με ευρεία όπλων της εποχής. Η κάθε πλευρά έχει τα δική της όπλα και τον δικό της εξοπλισμό χαρίζοντας μία νότα ρεαλισμού.

Ατμοσφαιρικά μιλώντας το Battalion 1944 δεν έχει κάποιο τρομερό σκηνικό, απλά ταιριάζει στην εποχή. Όπως τονίσαμε, να περιμένετε ένα παιχνίδι που δεν έχει σκοπό να θίξει το κλίμα του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Ο σχεδιασμός του και γενικότερα τα γραφικά του, είναι όμορφα με αρκετά απλή χρωματική παλέτα που όμως ταιριάζει στα μέτρα του. Οι ήχοι των όπλων είναι αρκετά ρεαλιστικοί και χαρακτηριστικοί ανά όπλο.

Στην αρχή του παιχνιδιού, δεν θα έχετε κάποιο pack να επιλέξετε ούτε θα βρείτε κάποιο skill tree. Αντίθετα, θα επιλέξετε ένα βασικό όπλο, ένα εφεδρικό (το πιστόλι σας) και κάποια χειροβομβίδα. Ένα μεγάλο συν, που βρήκαμε στο Battalion 1944 ήταν το γεγονός πως είχε την δυσκολία που περιμένουμε από ένα FPS. Αρχικά θα πεθάνετε πολλές, πολλές φορές από πολύ πιο έμπειρους από εσάς παίκτες. Θα πεθάνετε από έναν σκοπευτή σε κάποιο μπαλκόνι, ή θα βρεθείτε με την μισή γεμιστήρα του mp40 – πάνω σας. Είναι καθαρά θέμα skill και υπομονής. Κάτι που πολλά παιχνίδια, φοβούνται να δοκιμάσουν στις ημέρες μας.

Ένα θέμα που βρήκαμε, είναι το γεγονός πως κυριολεκτικά σε ένα match 5vs5 χαιρόμασταν αν συναντούσαμε έστω δύο online players. Τα περισσότερα matches μας, τα βγάλαμε με bots πράγμα που ύστερα από ένα σημείο, καθιστούσε την όλη εμπειρία κάπως βαρετή. Το optimization είχε κι αυτό κάποια μικρά προβλήματα, όμως εάν κατεβάσετε λίγο τα γραφικά απ’ τις ρυθμίσεις δεν θα έχετε κάποιο θέμα.

Εν ολίγοις, το Battalion 1944 είναι ένα ευχάριστο FPS που σίγουρα δεν θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον σας, αλλά θα σας κρατήσει ευχάριστη συντροφιά, ειδικά εάν έχετε παρέα. Ευελπιστούμε πως όταν κυκλοφορήσει η τελική έκδοσή του, καθώς αυτήν τη στιγμή είναι σε early access, θα βρει περισσότερη ανταπόκριση και θα βελτιωθεί στους τομείς που πάσχει. Εμείς, δεν έχουμε παρά να περιμένουμε και να κρίνουμε εκ του αποτελέσματος.