*

Η θρυλική πασιέντζα της Microsoft μπαίνει στο Hall Of Fame των Video Games

Οι νεότερες γενιές ίσως να νιώθουν μία έντονη νύστα από την σκέψη και μόνο να ανοίξουν την εφαρμογή Solitaire (πασιέντζα), αλλά η απλή, παραδοσιακή προσέγγιση της Microsoft έχει τεράστια απήχηση στους casual χρήστες σύμφωνα με πληροφορίες από το Strong National Museum of Play.

Το Hall of fame των Video games δέχθηκε πρόσφατα στην λίστα του το θρυλικό Microsoft Solitaire.

Μερικοί τίτλοι που μπήκαν στην λίστα Hall of Fame του μουσείου παιχνιδιών Strong πρόσφατα είναι οι Mortal Kombat, Super Mario Kart και το Colossal Cave Adventure.

Για τους παλαιότερους χρήστες, η πασιέντζα ήταν η κεντρική ασχολία κατά τα μικρά διαλείμματα καθώς ήταν εύκολο να την μάθεις και ήταν δωρεάν σε μια εποχή που τα free-to-play ήταν σχεδόν ανύπαρκτα. Ο τίτλος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της casual gaming αγοράς σύμφωνα με το μουσείο.

Μπορεί για τους νεότερους gamers η πασιέντζα να αποτελεί μια άγνωστη και ίσως βαρετή εμπειρία αλλά για τους παλιούς χρήστες Η/Υ η πασιέντζα της Microsoft είναι :

“Το παιχνίδι που αποδεικνύει ότι τα αναλογικά παιχνίδια μπορεί να είναι ακόμα πιο δημοφιλή στον ψηφιακό κόσμο και αποτελεί τεκμήριο πως υπήρχε αγορά παιχνιδιών που απευθυνόταν σε όλους τους παίκτες,” είπε ο Jeremy Saucier, assistant vice president στο μουσείο παιχνιδιών Strong.

Η πασιέντζα της Microsoft (Solitaire) πρώτο-κυκλοφόρησε το 1990 στα Windows 3.0 ως ένας δωρεάν τίτλος που συνόδευε το λειτουργικό σύστημα. Φτιάχτηκε από έναν εκπαιδευόμενο υπάλληλο, τον Wes Cherry, διότι το λογισμικό δεν είχε κανένα παιχνίδι την εποχή. Σε μια συνέντευξη το 2017 ο Cherry αποκάλυψε ότι δεν είχε πληρωθεί ούτε ένα σεντς από την δημιουργία του παιχνιδιού ακόμα και αφού έγινε μια τεράστια επιτυχία ανάμεσα στους εργαζομένους γραφείων.

Κάποια στιγμή δημιούργησε ακόμα και ένα ειδικό κουμπί που επέτρεπε στον παίκτη να εναλλάσσει το παιχνίδι με ένα υπολογιστικό φύλλο στα γρηγορά ώστε να φαίνεται ότι δουλεύεις κανονικά “αλλά η Microsoft με έκανε να το αφαιρέσω.”

Από την ημέρα δημιουργίας της, η πασιέντζα έχει εγκατασταθεί σε περισσοτέρους από ένα δισεκατομμύριο υπολογιστές ενώ έχει μεταφραστεί σε 65 διαφορετικές γλώσσες σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας. “Είναι απίστευτο το πως ένα από τα πιο διάσημα παιχνίδια στον κόσμο ξεκίνησε το 1990 ως ένας τρόπος της Microsoft να μάθει στους χρήστες πως να χρησιμοποιούν το ποντίκι,” αναφέρει ο Paul Jensen, studio manager της Microsoft Casual Games.

Η εταιρεία αναφέρει ότι πάρα τον σκληρό ανταγωνισμό από τα σύγχρονα παιχνίδια υπάρχει τεράστιο κοινό που παίζει την πασιέντζα σε πάνω από 200 αγορές.

Εσείς πότε ήταν η τελευταία φορά που ανοίξατε την πασιέντζα;

About Zois Bekios Zannikos