*

Sony Animal Eye Auto Focus: Κάντε το κατοικίδιό σας μια διασημότητα στο Instagram!

Με τη νέα μοναδική τεχνολογία «Animal Eye Auto Focus» της Sony, οι χρήστες μπορούν να τραβήξουν εντυπωσιακά εστιασμένες φωτογραφίες των κατοικίδιων τους.

(Πηγή φωτογραφίας: Petr Gerrard Gethings)

Είτε είστε λάτρης σκυλιών ή έχετε αδυναμία στις γάτες, τα social media είναι το καλύτερο μέρος για να περάσετε ατελείωτες ώρες θαυμάζοντας τα πιο ιδιαίτερα ζώα που έχει να προσφέρει το Διαδίκτυο. Το 2019, το Instagram έχει γίνει ο ιδανικός προορισμός για να μοιραστείτε φωτογραφίες από τα κατοικίδιά σας, αλλά με πάνω από 250 εκατομμύρια αναρτήσεις μόνο στα hashtag #dogsofinstagram και #catsofinstagram, είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις. Με τη νέα μοναδική τεχνολογία Animal Eye Auto Focus της Sony, οι χρήστες μπορούν να τραβήξουν εντυπωσιακά εστιασμένες φωτογραφίες των κατοικίδιων τους, πράγμα που σημαίνει ότι οι τριχωτοί φίλοι μας θα πάρουν τα like που αξίζουν.

Για να γιορτάσει την κυκλοφορία της μοναδικής τεχνολογίας «Animal Eye AF», στα μοντέλα α6400, α7III και α7RIII, η Sony αποκαλύπτει μια λίστα με πέντε από τα πιο δημοφιλή κατοικίδια ζώα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ανάμεσα σε αυτά είναι ένα χαμογελαστό Samoyed, έναν μαύρο τριχωτό Pomeranian και ένα δίδυμο ταξιδιάρικων Golden Retrievers.

Πέντε από τα πιο δημοφιλή κατοικίδια στην Ευρώπη:

@mayapolarbear (σκύλος - 1.5M ακόλουθους)

@zulathepom (σκύλος – 1.1M ακόλουθους)

@milperthusky (σκύλος – 885k ακόλουθους)

@wat.ki (σκύλος – 779k ακόλουθους)

@lozoodisaschina (γάτα – 512k ακόλουθους)

Έχουν, επίσης, συνεργαστεί με τους αστέρες του Instagram Dolly Pawton (@dolly_pawton) και Dante Duke (@danteduke_thecat) για να σας δώσουν τον απόλυτο οδηγό για τη λήψη τέλειων φωτογραφιών του μελλοντικού σας Instagram ταλέντου.

Από τη στιγμή που θα βρείτε το σωστό σκηνικό για να εκπαιδεύσετε στις πόζες το κατοικίδιό σας, η Sony, με τη βοήθεια του επαγγελματία φωτογράφου κατοικίδιων Petr Gerrard Gethings και των Pet-influencers Dolly Pawton και Dante the Cat, σάς φέρνει τον απόλυτο οδηγό για να μετατρέψετε το κατοικίδιό σας σε ένα αστέρι του Instagram.

Ο Gerrard Gethings, Φωτογράφος Πορτρέτων Ζώων, δήλωσε: «Η φωτογράφιση των ζώων είναι πολύ διαφορετική από τη φωτογράφιση των ανθρώπων. Πρέπει να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον όπου μπορείτε να ελέγχετε όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία. Θα πρέπει να είναι ήσυχο και γαλήνιο. Αν εξασφαλίσετε τα παραπάνω, το μυστικό είναι να τραβήξετε την προσοχή του ζώου για αρκετό χρόνο για να πάρετε τη λήψη που χρειάζεστε.

Όταν το σκηνικό έχει στηθεί, έχετε συνήθως μόνο ένα δευτερόλεπτο για να πάρετε τη λήψη, γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό να έχετε την κατάλληλη φωτογραφική μηχανή. Τραβήξαμε όλες τις σημερινές φωτογραφίες με κάμερες Sony, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Animal Eye Auto Focus. Η εστίαση είναι τα πάντα, και αυτή η λειτουργία κάνει την κάμερα να παρακολουθεί αυτόματα τα μάτια του ζώου, κρατώντας τα σε εξαιρετικά μεγάλη εστίαση, επιτρέποντάς μου να επικεντρωθώ στην αποτύπωση της τέλειας εικόνας.»

Η Stella και η Lucy, οι μαμάδες της Dolly Pawton, δήλωσαν: «Μια από τις καλύτερες συμβουλές είναι να βρείτε την πόζα που αρέσει στο κατοικίδιο ζώο σας. Όταν η Dolly ήταν νεότερη, παρατήρησα ότι της άρεσε πολύ να στέκεται στο τραπέζι, γι’ αυτό και έγινε η σήμα κατατεθέν πόζα της. Ακόμα, όταν γίνεται η φωτογράφιση, ενσωματώνουμε στο σκηνικό και το αγαπημένο της παιχνίδι που έχει για χρόνια. Θα επικεντρωθεί σε αυτό ανεξάρτητα με το τι συμβαίνει τριγύρω - δεν ξέρουμε τι θα κάναμε εάν το χάναμε.

Κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης, το κλειδί είναι να διατηρήσετε το ενδιαφέρον τους. Γινόμαστε πραγματικά δημιουργικοί με αυτό και μερικές φορές καταλήγουμε να κάνουμε μια τεράστια ποικιλία από ήχους για να κρατήσουμε την προσοχή της Dolly - συχνά κερδίζοντας περίεργα βλέμματα από τους περαστικούς, ενώ στο τέλος, η Dolly πάντα ανταμείβεται με τις αγαπημένες της λιχουδιές.»

Η Karen Duque, μητέρα του Dante the Cat, δήλωσε: «Με τις γάτες, το μυστικό είναι να τις κάνεις να νιώσουν άνετα. Ο Ντάντε είναι ένα πολύ ήρεμο αγόρι, αλλά κάθε φορά που πρόκειται να κάνουμε κάποια φωτογράφιση, παίρνουμε το χρόνο που χρειάζεται για να σιγουρευτούμε ότι είναι εξοικειωμένος με το περιβάλλον του. Θα περπατήσει τριγύρω, θα ακουμπήσει και θα μυρίσει τα αντικείμενα της φωτογράφισης και τότε θα είναι έτοιμος για το κοντινό του!»

Η Stella και η Lucy, οι μαμάδες της Dolly Pawton, έχουν επίσης συγκεντρώσει κάποια από τα βασικά πράγματα που πρέπει να λάβουν υπόψιν τους όσοι προσπαθούν να κάνουν το κατοικίδιο ζώο τους διάσημο στο Instagram:

  • Αγκαλιάστε τη μοναδική τους προσωπικότητα

Χαριτωμένο, πονηρό, αστείο, περιπετειώδες, τα κατοικίδια ζώα μας έχουν τον δικό τους προσωπικό χαρακτήρα. Όλοι γνωρίζουμε πόσο ξεχωριστά είναι, μοιραστείτε, λοιπόν, με τον κόσμο ό,τι τους κάνει να ξεχωρίζουν και πείτε την ιστορία τους. Η Dolly ενδιαφέρεται για την μόδα και είναι παθιασμένη με τον ακτιβισμό - ό,τι ανεβάζει συνδέεται με αυτό.

  • Ενδυμασία

Δημιουργήστε μια μοναδική προσωπική του εμφάνιση που να ξεχωρίζει. Είτε πρόκειται για εκκεντρικά ρούχα, κομψά αξεσουάρ ή θεματικά στοιχεία για τις διακοπές (στολή Άγιου Βασίλη, αυτιά ταράνδου, κλπ), ποιος δεν αγαπά μια καλή αλλαγή κουστουμιού; Από την άλλη πλευρά, μπορεί αυτό να μην είναι το στυλ του κατοικίδιού σας. Είναι πολύ σημαντικό να διατηρείτε η αυθεντικότητα.

  • Στήστε το σκηνικό

Με το Instagram να είναι μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης βασισμένη στις φωτογραφίες, το κλειδί είναι να δημιουργήσετε μια εικόνα που τραβάει την προσοχή και κάνει τον αντίχειρα να σταματά. Τα σκηνικά, ο καλός φωτισμός και η ακριβής εστίαση είναι τα απαραίτητα στοιχεία για να αγκαλιάσετε και να αξιοποιήσετε τον χαρακτήρα του κατοικίδιού σας και θα δημιουργήσετε συναρπαστικές εικόνες.

Είτε αυτό σημαίνει ένα μεσημεριανό γεύμα σε μια καφετέρια, είτε ένα «ποτό» στο μπαρ, περιπάτους στην ακτή, ή χαλαρές ημέρες στον καναπέ, επιλέξτε μια ποικιλία σκηνικών που φέρνουν κάτι καινούργιο στο προφίλ του κατοικίδιού σας, όμως είναι συμβατά με την προσωπικότητά του.

  • Πόζαρε

Επιλέξτε τις καλύτερες γωνίες που δείχνουν την προσωπικότητα του κατοικίδιού σας και οποιαδήποτε διακριτικά φυσικά χαρακτηριστικά. Όσο περισσότερο δουλεύετε με το κατοικίδιό σας, τόσο περισσότερο θα γνωρίσετε την πιο δυνατή πτυχή του, είτε αυτή είναι μια δυναμική στάση, είτε χάδια για να αναδειχθεί η πιο παιχνιδιάρικη πλευρά του. Οι λιχουδιές θα είναι σίγουρα σύμμαχός σας σε αυτό!

  • Επικεντρωθείτε στην ποιότητα

Χρησιμοποιήστε τον καλύτερο εξοπλισμό για να τραβήξετε εντυπωσιακές φωτογραφίες που αναδεικνύουν κάθε πτυχή του εκπληκτικού χαρακτήρα και της εμφάνισης του κατοικίδιού σας. Η νέα λειτουργία Animal Eye AF στις Sony φωτογραφικές μηχανές θα σας βοηθήσει να τραβήξετε εντυπωσιακές φωτογραφίες από τα κατοικίδιά σας, τονίζοντας την παραμικρή λεπτομέρεια και δίνοντάς της ζωή στην οθόνη. Λένε ότι τα μάτια είναι ο «καθρέφτης της ψυχής». Με την τελευταία ενημέρωση της Sony θα μπορέσετε να τραβήξετε εκπληκτικές, ακριβείς και ζωντανές φωτογραφίες αυτών των «κουταβίσιων ματιών», που σίγουρα θα κάνει κάθε θεατή να επιβραβεύσει το περιεχόμενό σας.

  • Περιγραφή - Λεζάντες

Οι λεζάντες μπορούν να βοηθήσουν περαιτέρω στην αφήγηση και την ανάδειξη της προσωπικότητας του κατοικίδιού σας, δίνοντας στο κοινό του μια ιδέα για το τι ακριβώς σκέφτεται. Το έξυπνο, αστείο και σαρκαστικό ύφος είναι μια καλή επιλογή, ανάλογα πάντα και με τη φύση τους. Ενσωματώστε hashtags που επικρατούν στις τάσεις, ώστε να εξασφαλίσετε ότι οι δημοσιεύσεις σας θα πάρουν τη δημοσιότητα που τους αξίζει.

  • Να είστε συνεπής

Διατηρήστε το ίδιο ύφος, τόσο με τις εικόνες όσο και με το κείμενό σας, για να δημιουργήσετε μια ισχυρή ταυτότητα που μπορεί εύκολα να αναγνωριστεί. Επίσης, να είστε συνεπής με τη συχνότητα των δημοσιεύσεων, δίνοντας στους ακολούθους σας συχνές αναρτήσεις για να κρατάτε ζωντανή την προσοχή του κοινού σας.

Ο κ. Pierrick Masson, Product Manager Εναλλάξιμων φακών της Sony Europe, δήλωσε: «Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι φωτογραφίζουν τα κατοικίδιά τους και τα μοιράζονται με τους φίλους τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι πιο σημαντικό από ποτέ, οι φωτογραφικές μηχανές να μπορούν να τραβήξουν εντυπωσιακά και λεπτομερή πλάνα. Η νέα τεχνολογία Sony Animal Eye AF στις κάμερες α6400, α7III και α7RIII, σάς επιτρέπει να εστιάσετε την προσοχή σας στις αντιδράσεις του κατοικίδιου σας και στο κάδρο των εικόνων, ενώ η φωτογραφική μηχανή θα κάνει τα υπόλοιπα για εσάς. Το μόνο που χρειάζεστε τώρα είναι να πετύχετε την ιδανική λήψη».

Η Sony θα ήθελε να δει τα πορτρέτα των κατοικίδιων σας. Εάν είστε κάτοχος μιας Sony Alpha, έχετε την ευκαιρία να κερδίσετε μια κάμερα mirrorless α7RIII της Sony, συμμετέχοντας στον Instagram Animal διαγωνισμό πορτραίτου. Μπορείτε να λάβετε μέρος μέχρι τις 19 Ιουλίου 2019. Βιαστείτε!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: https://s-digitalimaging.com/ILC-animal/en/


Δελτίο τύπου Sony Hellas

About Pantelis Daskalelos