*

Γνωρίστε το Thermonator, ένα ρομπότ-σκυλί που πετάει φλόγες και μπορεί να ανάψει φωτιές, να λιώσει το χιόνι

Η αμερικανική εταιρεία φλογοβόλων Throwflame λανσάρει ένα νέο ρομποτικό σκυλί.

(Credit: Throwflame/Xmatter)

Η αμερικανική εταιρεία φλογοβόλων Throwflame πουλάει τώρα το Thermonator, ένα ρομπότ-σκυλί με ένα φλογοβόλο δεμένο στην πλάτη του.

Το Thermonator διατίθεται στο διαδίκτυο έναντι $9.420. Οι μαζικές εκπτώσεις (ή "wolfpacks") είναι δυνατές, σύμφωνα με την εταιρεία. Η Throwflame υποστηρίζει επίσης παραγγελίες κυβερνητικών υπηρεσιών για στρατιωτικούς ή άλλους σκοπούς μέσω μιας ειδικής κυβερνητικής πύλης.

Η Throwflame λέει ότι τα προϊόντα της μπορούν να χρησιμοποιηθούν για "ελεγχόμενες γεωργικές καύσεις" ή για το λιώσιμο πάγου και χιονιού. Αν και το ρομποτόσκυλο Thermonator έχει διάρκεια ζωής μπαταρίας μόλις μία ώρα, η Throwflame λέει ότι θα μπορούσε να διεξάγει ελεγχόμενες δασικές πυρκαγιές, να βοηθήσει σε προσπάθειες "οικολογικής διατήρησης" ή να παρέχει "ψυχαγωγία και SFX", σύμφωνα με μια περιγραφή στον ιστότοπο της Throwflame.

Ενώ άλλα προϊόντα της Throwflame έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για να ανάψουν φωτιές σε κινηματογραφικά πλατό, είναι απίθανο το Χόλιγουντ να χρησιμοποιήσει το ρομπότ-σκυλί για πρακτικά εφέ φωτιάς, εκτός αν το ρομπότ είναι μέρος της ίδιας της ταινίας σε κάποιο δυστοπικό έργο επιστημονικής φαντασίας, για παράδειγμα. Οι κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές έχουν αξιωματικούς πυρασφάλειας στα πλατό όταν γίνονται πραγματικές πυρκαγιές, και οι φλόγες που λειτουργούν με προπάνιο είναι πιο εύκολο να ελεγχθούν σε σύγκριση με άλλους τύπους φωτιάς. Όταν εμπλέκονται ανθρώπινοι ηθοποιοί, οι πυρκαγιές συνήθως προσομοιώνονται συνθετικά σε οπτικά εφέ κατά τη διάρκεια της μεταπαραγωγής.

Thermonator can be remote-controlled.
(Credit: Throwflame/Xmatter)

Το Thermonator είναι πλέον ευρέως διαθέσιμο μετά από μια φάση προπαραγγελιών του 2023, αναφέρει το Ars Technica. Το ίδιο το ρομπότ είναι μια τροποποιημένη έκδοση του τετράποδου ρομπότ Unitree Go1 των 2.700 δολαρίων με προσαρτημένο ένα φλογοβόλο, όπως είχε σημειώσει προηγουμένως το Gizmodo. Το Thermonator υποστηρίζει σύνδεση Wi-Fi και Bluetooth, ζυγίζει περίπου 18 κιλά και μπορεί να ελεγχθεί εξ αποστάσεως. Διαθέτει επίσης τεχνολογία LIDAR για να αντιλαμβάνεται το περιβάλλον του και έχει σχεδιαστεί για "αποφυγή εμποδίων", αναφέρει η Throwflame.

(Credit: Throwflame/Xmatter)

Το ρομποτόσκυλο μπορεί να εκτοξεύσει φωτιά περίπου 5 μέτρα μακριά, εκτός αν στέλνετε το ρομποτόσκυλό σας στην Καλιφόρνια, οπότε είναι εξοπλισμένο με ένα μικρότερο ακροφύσιο φλόγας για να περιορίσει την εμβέλειά του στα 2 μέτρα για να συμμορφωθεί με τους νόμους της πολιτείας. Στο Μέριλαντ, τα φλογοβόλα απαιτούν έναν ειδικό τύπο άδειας οπλοφορίας. Διαφορετικά, η Throwflame τα στέλνει στις ΗΠΑ, τον Καναδά ή σχεδόν οπουδήποτε θέλετε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, αρκεί να είστε πρόθυμοι να πληρώσετε την τιμή των σχεδόν 10.000 δολαρίων. Και, σε περίπτωση που αναρωτιέστε, μπορείτε να αγοράσετε ένα ακόμη και με Bitcoin.

"Τα φλογοβόλα είναι νόμιμα στις περισσότερες χώρες. Οι πιθανότητες είναι ότι μπορούμε να σας τα στείλουμε", αναφέρεται στις Συχνές Ερωτήσεις της εταιρείας.