*

To ransomware είναι η πιο σημαντική κυβερνοαπειλή για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Τα antivirus λογισμικά αδυνατούν να περιορίσουν το πρόβλημα σύμφωνα με την έκθεση της εταιρείας Datto.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της εταιρείας Datto Inc., οι επιθέσεις randomware είναι οι πιο σημαντικές και οι πιο συχνές κυβερνοαπειλές που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στην έρευνα συμμετείχαν 2.400 managed service providers, οι οποίοι καλύπτουν τις IT ανάγκες περίπου 500.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων ανά την υφήλιο. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι η πτώση του τζίρου που επιφέρει η προσωρινή παύση εργασιών μπορεί να ζημιώσει την εταιρεία έως και 10 φορές παραπάνω από το πόσο που καλείται να πληρώσει για... λύτρα.

Οι ransomware επιθέσεις γίνονται όλο και πιο συχνές, καθώς το 55% των MSPs που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι οι πελάτες τους δέχθηκαν επίθεση το πρώτο εξάμηνο του 2018. Θυμίζουμε ότι μόλις πριν από λίγες μέρες η Vivartia, μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις, στην οποία ανήκει η ΔΕΛΤΑ και οι αλυσίδες πρόχειρου φαγητού Goody's και Everest, δέχθηκε ransomware επίθεση σύμφωνα με ρεπορτάζ του Πρώτο Θέμα. Οι δράστες της επίθεσης αυτής κατάφεραν να αποσπάσουν 75.000 ευρώ σε Bitcoin από την εταιρεία.


ΠΗΓΗ

About Pantelis Daskalelos