*

Η Symantec γίνεται NortonLifeLock

Η εταιρεία πλέον εστιάζει στο προϊόντα ασφαλείας για καταναλωτές και μικρές επιχειρήσεις με την βοήθεια του εμπορικού σήματος LifeLock, το οποίο απέκτησε το 2016.

H γνωστή εταιρεία λογισμικού προστασίας, Symantec, μετονομάστηκε επισήμως σε NortonLifeLock.

Πριν μερικές μέρες, η εταιρεία οριστικοποίησε την πώληση του ονόματος Symantec και της επιχείρησης κυβερνοασφάλειας στην Broadcom, ως μέρος της συμφωνίας των 10,7$ δις δολαρίων που ανακοινώθηκε τον Αύγουστο.

Η εταιρεία πλέον εστιάζει στο προϊόντα ασφαλείας για καταναλωτές και μικρές επιχειρήσεις με την βοήθεια του εμπορικού σήματος LifeLock, το οποίο απέκτησε το 2016.

Αν και η Symantec πωλούσε προγράμματα antivirus μέσω του software Norton για δεκαετίες, πλέον η συγκεκριμένη αγορά έχει στερέψει. Ο ανταγωνισμός στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές τα τελευταία χρόνια είναι σκληρός και τα δωρεάν λογισμικά προστασίας, μέσα σε αυτά και το Windows Defender, αποτελούν μία βιώσιμη εναλλακτική έναντι των επί πληρωμή υπηρεσιών, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Forrester.

Το brand της LifeLock, από την άλλη, προσπαθεί να εκμεταλλευθεί την αυξανόμενη απειλή των hackers που κλέβουν προσωπικά δεδομένα από παραβιάσεις. Τα επί πληρωμή προϊόντα LifeLock μπορούν επίσης να προστατεύσουν τις συσκευές σας από malware, αλλά κατά κύριο λόγο διαφημίζονται ως υπηρεσίες προστασίας ταυτότητας για την επίβλεψη των χρηματοοικονομικών σας και την παρεμπόδιση απατεώνων από το να κλέψουν αριθμό της Κοινωνικής Ασφάλισης σας. Άλλα προνόμια περιλαμβάνουν πρόσβαση στο VPN της εταιρείας και αποζημιώσεις σε περίπτωση που hackers παραβιάσουν τους λογαριασμούς των τραπεζών σας και σας κλέψουν χρήματα.

Τα έσοδα ήταν τόσο καλά που η Symantec αποφάσισε να γίνει μία "καθαρά καταναλωτική CyberSafety επιχείρηση," καθώς ο CFO της εταιρείας Vincent Pilette το ανέφερε στην ανακοίνωσή του. Προς το παρόν τα προϊόντα LifeLock δεν είναι διαθέσιμα στην χώρα και ούτε γνωρίζουμε αν και πότε θα κυκλοφορήσουν.

Μια πρώτη γεύση από τον τιμοκατάλογο της εταιρείας μας δείχνει ότι οι τιμές τον προϊόντων ξεκινούν από τα 8,99$/μήνα (απλό πακέτο) μέχρι και τα 25,99/μήνα (premium+Norton 360).

Εν τω μεταξύ, το εμπορικό σήμα της Symantec θα διατεθεί ως τμήμα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο υπό την Broadcom, προμηθευτή ημιαγωγών, εξοπλισμού αποθήκευσης και δικτύωσης. Η Broadcom σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την εξαγορά για να την βοηθήσει να αναπτύξει "λογισμικό υποδομής ζωτικής σημασίας" για τις επιχειρήσεις.

About Mike Viliotis