*

Η Proton Mail προσθέτει παρακολούθηση του Dark Web για χρήστες επί πληρωμή

Η λειτουργία θα σας ειδοποιεί όταν βρίσκει τις πληροφορίες σας και θα σας προσφέρει συμβουλές για τον περιορισμό του κινδύνου σας.

(Credit: Shutterstock / IB Photography)

Η Proton Mail προσθέτει την παρακολούθηση του σκοτεινού ιστού στο επί πληρωμή πακέτο Proton.

Η λειτουργία θα σαρώνει "κρυφά μέρη του διαδικτύου" για διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Proton Mail. Εάν βρει τις δικές σας, η Proton Mail θα στείλει μια ειδοποίηση ασφαλείας που θα περιλαμβάνει ενέργειες που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο.

(Credit: Proton)

Το Dark Web Monitoring της Proton Mail θα σας δείξει όλες τις παραβιάσεις για τις οποίες γνωρίζει ότι αφορούν τους λογαριασμούς σας από τα τελευταία δύο χρόνια, με μια κόκκινη ένδειξη που σας ενημερώνει για το ποιοι από αυτούς ενέχουν ενδεχομένως τους υψηλότερους κινδύνους. Μια παραβίαση υψηλού κινδύνου μπορεί να είναι, για παράδειγμα, μια παραβίαση που εκθέτει τον κωδικό πρόσβασής σας, καθιστώντας αναγκαία την ανάγκη να τον αλλάξετε γρήγορα.

Η Proton σημειώνει ότι ο αριθμός των παραβιάσεων δεδομένων στις ΗΠΑ αυξήθηκε από 1.802 το 2022 σε 3.205 πέρυσι, επηρεάζοντας περισσότερους από 353 εκατομμύρια ανθρώπους και καθιστώντας το έτος αυτό ως το χειρότερο έτος παραβιάσεων δεδομένων. Τον Ιανουάριο, ερευνητές βρήκαν μια βάση δεδομένων που εξέθεσε 26 δισεκατομμύρια εγγραφές. Η αποκαλούμενη "η μητέρα όλων των παραβιάσεων" λειτούργησε ως ένα είδος γενικής λίστας όλων αυτών των προηγούμενων παραβιάσεων.

Στο μέλλον, το Proton Mail σχεδιάζει επίσης να παρακολουθεί τα emails προσαρμοσμένων τομέων και τις εξωτερικές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και να στέλνει ειδοποιήσεις στο τηλέφωνό σας όταν οι πληροφορίες σας ανακαλύπτονται σε παραβίαση, ώστε να μπορείτε να δράσετε ταχύτερα σε αυτές τις πληροφορίες.

Βρείτε τις ειδοποιήσεις του σκοτεινού ιστού μέσω του νέου Κέντρου ασφαλείας του Proton Mail, καθώς και μέσω των ρυθμίσεων ασφαλείας και απορρήτου. Οι συνδρομές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επί πληρωμή της Proton ξεκινούν από 4.99 ευρώ το μήνα.