*

Το Skype έχει πλέον ενσωματωμένη λειτουργία καταγραφής κλήσεων

Πριν από την ενημέρωση, μπορείτε να εγγράψετε κλήσεις στο Skype, αλλά θα πρέπει να βασίζεστε σε μια third-party εφαρμογή. Με την προσθήκη αυτή θα μπορείτε να καταγράψετε τις συνομιλίες σας κάνοντας κλικ σε μια νέα επιλογή στη διεπαφή.

Το Skype μπορεί πλέον να καταγράφει τις κλήσεις σας μέσω της νέας ενσωματωμένη λειτουργίας του.

Την Τρίτη, η Microsoft εισήγαγε το πολύ-επιθυμητό αυτό χαρακτηριστικό, το οποίο μπορείτε να βρείτε στην τελευταία έκδοση του Skype. Η εγγραφή κλήσεων είναι διαθέσιμη στις περισσότερες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένου και του Android. Ωστόσο, θα φτάσει για τα Windows 10 τις προσεχείς εβδομάδες.

Πριν από αυτήν την ενημέρωση, μπορείτε να εγγράψετε κλήσεις στο Skype, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια third-party εφαρμογή. Δυστυχώς όμως, δεν είναι δωρεάν όλες αυτές οι εφαρμογές.

Η λειτουργία εγγραφής κλήσεων του Skype θα καταγράφει την οθόνη όλων των συμμετεχόντων, επιπρόσθετα και ότι Share-screen πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της κλήσης, ανέφερε η εταιρεία σε ένα blog post.

"Μόλις ξεκινήσετε την εγγραφή, ο καθένας στην κλήση ειδοποιείται ότι καταγράφεται η κλήση - προς αποφυγήν εκπλήξεων", πρόσθεσε το Skype.

Οι καταχωρημένες κλήσεις θα αποθηκεύονται προσωρινά στο διαδίκτυο μέσω Skype για 30 ημέρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι συμμετέχοντες μπορούν να κατεβάσουν και να αποθηκεύσουν την εγγραφή ως αρχείο MP4 στον υπολογιστή τους. Μπορούν επίσης να επιλέξουν να μοιραστούν την εγγραφή με άλλους χρήστες.

Skype Video Recording

Το Blog post και η support σελίδα τους Skype έχουν έναν οδηγό για τον τρόπο χρήσης της νέας λειτουργίας. Για να έχετε πρόσβαση σε αυτήν κατά τη διάρκεια μιας κλήσης, κάντε κλικ στο εικονίδιο "+". Στη συνέχεια, η εφαρμογή Skype θα εμφανίσει μια επιλογή με την ένδειξη "Έναρξη εγγραφής".
Όταν πραγματοποιείται μια εγγραφή κλήσης, το Skype θα εμφανίζει ένα banner στην κορυφή του interface, επιτρέποντας σε όλους τους συμμετέχοντες να γνωρίζουν ότι η συνομιλία τους καταγράφεται. Ωστόσο, το Skype θα συνεχίσει να σας συμβουλεύει να ενημερώνετε τους χρήστες ότι καταγράφονται. Σε ορισμένα κράτη, είναι παράνομο να καταγράφονται τηλεφωνήματα χωρίς τη συγκατάθεση όλων των εμπλεκομένων.

Το PCMag δοκίμασε τη λειτουργία, η οποία φαίνεται ότι λειτουργεί μόνο σε κλήσεις μέσω διαδικτύου και όχι σε τηλεφωνικούς αριθμούς. Έτσι θα χρειαστείτε ένα third-party εργαλείο για αυτό. Μπορείτε να βρείτε τις προτάσεις μας σχετικά με τα εργαλεία εγγραφής του Skype εδώ.