*

Η αγορά των smartphones παρουσιάζει πτώση για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο

Η παγκόσμια αγορά των smartphones δεν διανύει τις καλύτερες μέρες της, ενώ η Samsung, ένας από τους μεγαλύτερους “παίκτες” της είχε ένα ακόμη προβληματικό τρίμηνο.

Η παγκόσμια αγορά των smartphones δεν διανύει τις καλύτερες μέρες της, ενώ η Samsung, ένας από τους μεγαλύτερους “παίκτες” της είχε ένα ακόμη προβληματικό τρίμηνο.

Την προηγούμενη εβδομάδα η IDC (International Data Corporation) ανέφερε στην έκθεσή της ότι το στο διάστημα μεταξύ του Ιουλίου και του Σεπτεμβρίου απεστάλθηκαν στους retailers 355.2 εκατομμύρια μονάδες από όλες τις εταιρείες κατασκευής φορητών τηλεφώνων. Τα νούμερα αυτά δείχνουν μια πτώση της τάξεως των έξι εκατοστιαίων μονάδων σε σύγκριση με πέρυσι, όταν είχαν γίνει shipped 377.8 εκατομμύρια μονάδες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της IDC, “αυτό ήταν το τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο στο οποίο παρατηρήθηκε μείωση των πωλήσεων των smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο και το γεγονός αυτό όπως είναι φυσικό εγείρει ερωτήματα για το μέλλον της αγοράς.” H εταιρεία πιστεύει ότι “η αγορά θα ανακάμψει το 2019, αν και για την ώρα είναι πολύ νωρίς για να προσδιοριστεί ο βαθμός της ανάκαμψης.”

Μία από τις εταιρείες που είδε τις πωλήσεις της να μειώνονται σημαντικά είναι και η Samsung, η οποία απέστειλε 72.2 εκατομμύρια μονάδες στο διάστημα μεταξύ του Ιουλίου και του Σεπτεμβρίου. Τα νούμερα αυτά παρουσιάζουν πτώση της τάξεως του 13.4% σε σύγκριση με πέρυσι. Σημαντική πτώση πωλήσεων παρουσιάστηκε και στην Κίνα, η αγορά της οποίας παρουσιάζει μειωμένη κίνηση τους τελευταίους 18 μήνες. H IDC πάντως εκφράζει την πεποίθησή της ότι η αγορά της Κίνας θα ανακάμψει την προσεχή χρονιά.

IDC smartphone Q3 2018

Μετά την Samsung, η Huawei ήρθε δεύτερη σε πωλήσεις με 52 εκατομμύρια μονάδες, ενώ η Apple βρέθηκε στην τρίτη θέση με 46.9 εκατομμύρια μονάδες. Θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε ποια εταιρεία θα καταφέρει να κατακτήσει την πρωτιά στην προσεχή εορταστική περίοδο, ιδιαίτερα μετά το λανσάρισμα των iPhone XS και ΧS Max της Apple.

IDC smartphone Q3 2018

About Pantelis Daskalelos