*

H Xiaomi αποκαλύπτει τα ασύρματα ακουστικά Mi AirDots Youth Edition

Με κόστος μόλις 25 ευρώ αποτελούν μια οικονομική εναλλακτική επιλογή για όσους δεν θέλουν να καταφύγουν στα κατά πολύ ακριβότερα AirPods της Apple.

H κινεζική εταιρεία ανακοίνωσε την κυκλοφορία των ασύρματων ακουστικών Mi AirDots Youth Edition, τα οποία κοστίζουν 200CNY (25,3 ευρώ). Τα ακουστικά είναι ήδη διαθέσιμα για προπαραγγελία στην Κίνα και θα διατεθούν επίσημα στην εγχώρια αγορά στις 11 Νοεμβρίου. Στις 8 Νοεμβρίου η Xiaomi θα διοργανώσει ένα event στο Λονδίνο, στο οποίο αναμένεται να αποκαλύψει το Mi 8 Pro, οπότε είναι πολύ πιθανό να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διάθεση των Mi AirDots Youth Edition στην Ευρώπη.

Το βάρους του κάθε ακουστικού μετά βίας ξεπερνά τα 4 γραμμάρια (4.2 γρ.) και είναι παραπλήσιο με αυτό των AirPods της Apple. Παραπλήσια είναι και η εξωτερική εμφάνιση των ακουστικών, καθώς έχουν το ίδιο μινιμαλιστικό design, αλλά και το ίδιο χρώμα (λευκό) με τα AirPods. Στη συσκευασία τους περιλαμβάνεται μια εξίσου λευκή πλαστική θήκη, η οποία λειτουργεί παράλληλα και ως φορτιστής. Η πρόταση της Xiaomi αναμένεται να αποτελέσει μια οικονομική εναλλακτική επιλογή για όσους ψάχνουν ένα οικονομικό σετ ασύρματων ακουστικών, καθώς η αντίστοιχη πρόταση της Apple, δηλαδή τα AirPods, κοστολογείται στα 159$ (πωλούνται σε μια τιμή κοντά στα 130 ευρώ στα Ελληνικά καταστήματα).

Τα Mi AirDots Youth Edition χρησιμοποιούν την ασύρματη τεχνολογία Bluetooth 5.0 και η διάρκεια της μπαταρίας τους φτάνει τις 4 ώρες με μια πλήρη φόρτιση. Αν χρησιμοποιείτε μόνο το ένα εκ των δύο ακουστικών, η διάρκεια της μπαταρίας αυξάνεται στις 5 ώρες. Με τη χρήση της θήκης φόρτισης η διάρκεια της μπαταρίας φτάνει τις 12 ώρες. Με αντίστοιχη χρήση της θήκης φόρτισης, η διάρκεια της μπαταρίας φτάνει τις 24 ώρες στα AirPods. Να σημειωθεί ότι τα Mi AirDots Youth Edition δεν είναι αδιάβροχα και δεν διαθέτουν ενεργή μείωση θορύβου.

About Pantelis Daskalelos