*

Αποκαλύφθηκε το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung με την 'Infinity Flex Display'

Η συσκευή χρησιμοποιεί αυτό που η Samsung αποκαλεί Infinity Flex Display και ξεδιπλώνει για να αποκαλύψει ένα tablet 7.3 ιντσών που θα υποστηρίζει έως και τρεις εφαρμογές ταυτόχρονα.

Σήμερα είδαμε για πρώτη φορά το αναδιπλούμενο κινητό της Samsung, που μετατρέπεται σε tablet μέσω της δεύτερης οθόνης του.

Η συσκευή χρησιμοποιεί αυτό που η Samsung αποκαλεί Infinity Flex Display και λειτουργεί όπως περίπου ένα βιβλίο, δηλαδή όταν είναι κλειστό αναπαριστά smartphone ενώ όταν ξεδιπλωθεί μετατρέπεται σε tablet 7.3 ιντσών οπού θα μπορούν να τρέχουν παράλληλα έως και 3 εφαρμογές.

Δεν ανακοινώθηκε ημερομηνία κυκλοφορίας ή τιμή αλλά η Samsung ανακοίνωσε ότι η μαζική παραγωγή του Infinity Flex Display θα ξεκινήσει μέσα στους επόμενους μήνες.

"Ζούμε σε ένα κόσμο που το μέγεθος μιας οθόνης μπορεί να είναι όσο και η ίδια η συσκευή" δήλωσε ο Justin Denison αντιπρόεδρος της Samsung στο συνέδριο προγραμματιστών στο San Fransisco. "Τώρα μόλις προσθέσαμε άλλη μια διάσταση."

Η εταιρεία αποκάλυψε την συσκευή με σκοπό να ωθήσει τους προγραμματιστές να σχεδιάσουν εφαρμογές με ένα τελείως ασυνήθιστο προϊόν στο νου τους.

Αυτή η υποστήριξη θα είναι απαραίτητη καθώς η αναδίπλωση της συσκευής από smartphone σε tablet θα αλλάζει δραματικά την αναλογία της οθόνης. Προς το παρών υπάρχει ήδη ένας μεγάλος υποστηρικτής, η Google, η οποία ανακοίνωσε ήδη ότι αυτή η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη στο Android OS.

”Εν τω μεταξύ, η συσκευή θα εκμεταλλεύεται και το νέο One UI, το οποίο επίσης παρουσιάστηκε στα πλαίσια του Samsung Developer Conference. Σε συνεργασία με την Google η Samsung σχεδίασε ένα νέο UI, το οποίο είναι πιο μινιμαλιστικό, αλλά και πιο λειτουργικό. Όπως τόνισε η Jee Won Lee, επικεφαλής του τμήματος UXDesign, με το One UI, όλα τα interactions θα γίνονται στο κάτω μέρος της οθόνης του τηλεφώνου σας,οπότε πλέον θα μπορείτε να το χειρίζεστε εύκολα με το ένα χέρι. Κοινώς όλα τα tabs και τα pop-ups των διαλόγων σας θα ανοίγουν στο κάτω μέρος της οθόνης, οπότε θα έχετε πιο γρήγορη και πιο εύκολη πρόσβαση σε αυτά.

Το One UI θα το δούμε κάποια στιγμή μέσα στον Ιανουάριο του 2019, όχι μόνο στο αναδιπλούμενο τηλέφωνο, αλλά και στα υπόλοιπα smartphones της εταιρείας, όπως το S9, το S9+ και το Note 9. H betaέκδοσή του θα διατεθεί αρχικά στις Η.Π.Α, στη Γερμανία και στην Κορέα και στην πορεία θα διατεθείκαι στις υπόλοιπες χώρες.Σε ότι αφορά την κυκλοφορία του αναδιπλούμενου τηλεφώνου, η Samsung δεν έδωσε κάποια ακριβήημερομηνία, αλλά τόνισε τους προσεχείς μήνες θα έχει τη δυνατότητα μαζικής παραγωγής του.Προφανώς η δημιουργία του Infinity Flex Display αποτελεί ένα σημαντικό τεχνολογικό επίτευγμα,καθώς η εταιρεία χρειάστηκε να δημιουργήσει ένα ειδικό πολυμερές για να δώσει την απαραίτητηελαστικότητα και ανθεκτικότητα στην οθόνη. Αν τα όσα δήλωσε ο Justin Denison ευσταθούν τότε ησυσκευή θα μπορεί να διπλώσει και να ξεδιπλώσει εκατοντάδες χιλιάδες φορές, χωρίς να παρατηρηθείφθορά στην οθόνη.

Παρόλα αυτά η Samsung δεν είναι η μόνη εταιρεία που πειραματίζεται με αναδιπλούμενη συσκευή. Το ίδιο κάνει και η Huawei, καθώς και μια start-up ονόματι Royole η οποία την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε το Flexpai, το οποίο θα βγει στην αγορά τον επόμενο μήνα αν και δεν άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους το είδαν από κοντά. Τώρα το μόνο που απομένει είναι να δούμε πως αλλά και σε ποιους θα στοχεύσει αυτή τη συσκευή η Samsung.

About Κώστας Δεσίπρης