*

11 εκατομμύρια κάτοχοι iPhone αγόρασαν την μπαταρία 29$ της Apple

Δεκαπλάσια ζήτηση λόγω της χαμηλής τιμής.

Στις αρχές της χρονιάς η Apple μέσω του CEO της Tim Cook ενημέρωσε τους επενδυτές, ότι η εταιρεία δεν θα κατάφερνε να πιάσει τους οικονομικούς στόχους της. Το γεγονός αυτό οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην Κίνα, στον εμπορικό πόλεμο της Κίνας με τις Η.Π.Α και το πρόγραμμα φθηνής αντικατάστασης μπαταρίας που ξεκίνησε πέρυσι η Apple.

O John Gruber του Daring Fireball αποκάλυψε ότι στο πρόσφατο meeting της Apple, ο Tim Cook ανέφερε ότι 11 εκατομμύρια κάτοχοι iPhone επωφελήθηκαν από το πρόγραμμα φθηνής αντικατάστασης μπαταρίας. Υπό κανονικές συνθήκες μόλις 1-2 εκατομμύρια κάτοχοι iPhone θα πλήρωναν για να αντικαταστήσουν την μπαταρία του κινητού τηλεφώνου τους, ωστόσο λόγω της χαμηλής τιμής στην οποία διατίθετο η μπαταρία (29$ από 80$) η ζήτηση δεκαπλασιάστηκε.

Όπως αναφέρει το The Verge, αν αυτοί οι 11 εκατομμύρια καταναλωτές είχαν αποφασίσει να αγοράσουν ένα νέο iPhone αντί να αντικαταστήσουν την μπαταρία του παλιού τους, τότε προφανώς η Apple θα είχε καταφέρει να πιάσει τους οικονομικούς στόχους τους. Προφανώς και μιλάμε βέβαια για ένα υποθετικό και άκρως ουτοπικό σενάριο, ωστόσο αν δεν υπήρχε αυτή η προσφορά πιθανόν κάποιοι από αυτούς τους 11 εκατομμύρια κατόχους iPhone να είχαν αγοράσει μια νέα συσκευή.

About Pantelis Daskalelos