*

Επαγγελματικές φωτογραφίες στα πόστερ της Huawei για την διαφήμιση του “Periscope Zoom” Feature

Δεν βρίσκουν τέλος οι αμφιλεγόμενες διαφημιστικές πρακτικές που μπερδεύουν τους καταναλωτές με μη ρεαλιστικές αναπαραστάσεις των δυνατοτήτων των συσκευών.

Την προηγούμενη Παρασκευή, ο διευθύνων σύμβουλος καταναλωτών της Huawei, Richard Yu, ανέβασε μια συλλογή απο πόστερ για το επερχόμενο smartphone, P30, μέσω λογαριασμού του σε δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο στην Κίνα. Τα 9 διαφημιστικά πόστερ εκθείασαν την καμερα του κινητού που φέρει ως κύριο feature το “periscope zoom”.

Οι τρείς όμως απο τις φωτογραφίες οι οποίες παρουσιάζονται σαν να τραβήχτηκαν απο την κάμερα του smartphone ηταν τελικα διαθέσιμες προς πώληση, όπως παρατήρησαν κάποιοι υποψιασμένοι χρήστες, απο stock images προμηθευτές.

Η πρακτική αυτή, δηλαδή η αγορά επαγγελματικών φωτογραφιών και η χρήση τους για διαφήμιση των ικανοτήτων μιας συσκευής, συχνά μπερδεύει τους καταναλωτές αποδίδοντας μια μη ρεαλιστική ποιότητα στις εικόνες.

Το GSMarena ηταν απο τους πρώτους που ανέφεραν το περιστατικό το οποίο η Huawei αντιμετωπίζει με ελαφρότητα.

“Εχει έρθει στην προσοχή μας οτι υπάρχει μια παρεξήγηση σχετικά με τα διαφημιστικά poster της σειράς Huawei P30” αναφέρει η εταιρεία σε email προς το PCMag , “θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε οτι αυτές είναι teaser posters και έχουν ως μοναδικό σκοπό να υπονοήσουν -tease- τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που θα είναι διαθέσιμα στην σειρα Huawei P30.”

“Η Huawei εχει αποκτήσει τα δικαιώματα στις αρχικές φωτογραφίες και τα διαφημιστικά πόστερ είναι καλητεχνικές αναπαραστάσεις μόνο των συμπεριλαμβανομένων features.”

Αν και δεν είναι ξεκάθαρο γιατί η εταιρία επιδόθηκε ξανά σε αυτήν την πρακτική για το διαφημιστικό υλικό του P30, έχει πλέον προσθέσει μια μικρή υποσημείωση που προειδοποιεί για την καθαρά αναπαραστατική χρήση των πόστερ.

Η Huawei σκοπεύει να λανσάρει το P30 αργότερα μέσα στον μήνα στις 26 Μαρτίου στο Παρίσι. “Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον τύπο για το ενδιαφέρον του στα πόστερ μας. Έχουμε πολλά να ανακοινωσουμε μεσα στις ερχόμενες εβδομάδες, μείνετε συντονισμένοι!”

About Zois Bekios Zannikos