*

Το Xbox Live έρχεται στις Android και iOS συσκευές

Η Microsoft θα κυκλοφορήσει ένα νέο SDK για developers που θα τους επιτρέπει να ενσωματώσουν τα features του Xbox Live στις Android και iOS εφαρμογές.

Στις αρχές του περασμένου μήνα σας είχαμε ενημερώσει ότι η Microsoft είχε κάνει tease την πρόθεσή της να επεκτείνει το Xbox Live στις mobile συσκευές, αλλά και στο Nintendo Switch.

H ανακοίνωση αυτή ήταν να λάβει χώρα την Τετάρτη 20 Μαρτίου στα πλαίσια του Game Developers Conference που θα διεξαχθεί στο San Fransisco. Ωστόσο σήμερα, μια εβδομάδα πριν το GDC 2019, η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει ένα νέο SDK για developers που θα τους επιτρέπει να ενσωματώσουν τα features του Xbox Live στις Android και iOS εφαρμογές.

H επέκταση του Xbox Live υπόκεινται στα πλαίσια μιας γενικότερης πρωτοβουλίας ονόματι Microsoft Game Stack, η οποία πρόκειται να παρέχει τις απαραίτητες υπηρεσίες και τα απαιτούμενα development tools σε όσους developers θέλουν να αναπτύξουν τα games τους στις πλατφόρμες της Microsoft. Με τη χρήση του νέου Xbox Live SDK οι developers θα μπορούν να ενσωματώσουν όλα τα βασικά features της υπηρεσίας, όπως τα Xbox Achievements και το Gamerscore στα Android και iOS games.

Όπως μπορείτε να δείτε και στην παραπάνω εικόνα, το Game Stack θα επιτρέπει στους developers να χρησιμοποιήσουν αρκετά ακόμη software tools και cloud computing υπηρεσίες, όπως το Azure. To Azure είναι απαραίτητο για την ενσωμάτωση cloud υπηρεσιών στα games, καθώς πάνω του στηρίζεται ολόκληρο το οικοδόμημα του Project xCloud.

Για την ώρα δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την φημολογούμενη επέκταση του Xbox Live στο Nintendo Switch, εντούτοις δεν αποκλείεται να γίνει κάποια ανακοίνωση την προσεχή Τετάρτη στο Game Developers Conference.


ΠΗΓΗ: TrueAchievements

About Pantelis Daskalelos