*

Αποτυχία το νέο κινητό της Energizer με μπαταρία 18.000mAh

Η νέα συσκευή με την επωνυμία της Energizer δεν είχε επαρκή απήχηση στο Indiegogo. Απ’ότι φαίνεται κανένας δεν θέλει μια τόσο μεγάλη συσκευή ακόμα και αν φέρει την μεγαλύτερη μπαταρία που έχουμε δει σε Smartphone.

Η μεγάλη διάρκεια ζωής μπαταρίας είναι σημαντικό χαρακτηριστικό για την πλειοψηφία των αγοραστών. Οι περισσότεροι από εμάς δεν θέλουμε όμως να θυσιάσουμε τον λεπτό σχεδιασμό, όπως φαίνεται να έμαθε η Energizer από την αποτυχία της νέας της συσκευής, Power Max P18K Pop που έχει πάχος 2.2 εκατοστά.

Το P18K από την Avenir Telecom που φέρει την επωνυμία της Energizer κατάφερε να κερδίσει την προσοχή στην MWC 2019 με το πάχος των 22 χιλιοστών και την μπαταρία 18.000 mAh. Το κυριότερο χαρακτηριστικό του ήταν ότι θα μπορούσε να πραγματοποιήσει 90 ώρες κλήσεων, 100 ώρες μουσικής και 48 ώρες συνεχόμενης αναπαραγωγής βίντεο πριν χρειαστεί φόρτιση. Εκτος από τα παραπάνω είχε την ικανότητα να λειτουργήσει και ως Power bank.

Η δημοτικότητά του όμως δεν μεταφράστηκε σε κεφάλαιο με αποτέλεσμα η καμπάνια για crowd funding να αποτύχει παταγωδώς. Από τον στόχο των 1.2 εκατομμυρίων δολαρίων μόνο 15.000 δολάρια μαζεύτηκαν από 11 υποστηρικτές, όπως αναφέρει το TheVerge.

Το P18K μπορεί να μην έχει μέλλον, αλλά η προσοχή που συνέλεξε δείχνει ότι υπάρχει η ανάγκη -και η αγορά- για συσκευές με μεγαλύτερες μπαταρίες. Ίσως αν η Avenir Telecom μείωνε την μπαταρία στα 9000 mAh και έκοβε ανάλογα το μέγεθος της συσκευής να είχε μεγαλύτερη επιτυχία.

About Zois Bekios Zannikos