*

Samsung Galaxy Note 10: Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα

Η επόμενη γενιά του phablet της Samsung, Galaxy Note 10, πιθανόν να κάνει ντεμπούτο στις 7 Αυγούστου στο Barclays Center στο Brooklyn της Νέας Υόρκης. Αυτά είναι όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα την συσκευή.

Αν ψάχνετε στην αγορά για κάποιο phablet, ίσως να πρέπει να περιμένετε μερικούς μήνες, καθώς το Samsung Galaxy Note 10 είναι στον ορίζοντα.

Η Samsung δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα λεπτομέρειες σχετικά με την νέα συσκευή, αλλά η ανακοίνωση φαίνεται να είναι κοντά. Στις 1η Ιουλίου, η εταιρεία έστειλε προσκλήσεις για το επόμενο “Unpacked” event το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Brooklyn της νέας Υόρκης στις 7 Αυγούστου. Συγκεκριμένα η εκδήλωση θα γίνει στο Barclays Centre, το ίδιο μέρος στο οποίο η εταιρεία είχε αποκαλύψει το Galaxy Note 9 το περασμένο έτος.

Το CNET τον περασμένο μήνα έκανε πρώτο αναφορά στην πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας του Note 10 επικαλούμενο πηγές που “γνωρίζουν τα σχέδια της εταιρείας.”

Αν οι φήμες αληθεύουν τότε έρχονται μερικές αρκετά σημαντικές αλλαγές στην επόμενη γενιά Note. Σε επίπεδο σχεδιασμού σύμφωνα με το Android Police, η συσκευή δεν θα έχει κανένα φυσικό κουμπί. Όλα τα κουμπιά θα αντικατασταθούν από περιοχές με αυξημένη ευαισθησία που θα σηματοδοτούνται από διαφορετική υφή.

Η συσκευή επίσης δεν θα διαθέτει headphone jack. Σύμφωνα με το Android Police η εταιρεία σχεδιάζει να απομακρυνθεί και αυτή από την υποδοχή των 3.5mm, ακολουθώντας τα βήματα των Apple, Google, OnePlus και Huawei που έχουν εδώ και καιρό αφαιρέσει το headphone jack από τις ναυαρχίδες τους. Κυρίος λόγος για αυτή την αφαίρεση φαίνεται να είναι η δημιουργία περισσοτέρου χώρου για την μπαταρία και αυξημένη προστασία από υγρά και σκόνη. Παρόμοια πορεία φαίνεται να ακολουθούν και τα φυσικά κουμπιά.

Σίγουρα όμως η αφαίρεση του headphone jack θα ενοχλήσει αρκετούς καταναλωτές.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή το Note 10 θα έρθει σε δυο διαφορετικά μεγέθη, αλλά δεν έγινε καμία αναφορά στις διαστάσεις της οθόνης. Σαν σημείο αναφοράς όμως μπορούμε να δούμε την διαφορά ανάμεσα στις δυο προηγούμενες εκδόσεις. Το Galaxy Note 9 έχει μια μεγάλη, κυρτή οθόνη 6.4 ιντσών με ανάλυση 2.960x1.440, ενώ το Note 8 έχει οθόνη μεγέθους 6.3 ιντσών. Βέβαια η συσκευή είναι ήδη ιδιαίτερα μεγάλη οπότε είναι ενδιαφέρον να δούμε την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η Samsung.

About Zois Bekios Zannikos