*

Ανακοινώθηκε ο νέος φθηνός επεξεργαστής της Qualcomm

Ο Snapdragon 215 θα αυξήσει την απόδοση των low budget συσκευών.

Το νέο SoC της Qualcomm, Snapdragon 215, ανακοινώθηκε πρόσφατα και φέρνει έναν μεγάλο αριθμό από λειτουργίες αιχμής στα φθηνότερα κινητά της αγοράς. Το νέο αυτό chipset είναι εξαιρετικό για τις φθηνότερες συσκευές που βρίσκουμε και στην χώρα μας.

Ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού χρησιμοποιεί συσκευές που κοστίζουν κάτω από 100$ τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Οι περισσότερες από αυτές τις συσκευές όμως αξιοποιούν MediaTek επεξεργαστές ή τους ακριβότερους 400 επεξεργαστές της Qualcomm.

Οι συσκευές που θα αξιοποιούν τoν νέο 215 θα κοστίζουν από 75$ έως 120$ (στα 70 με 110 ευρώ) με την αμέσως επόμενη κατηγορία να είναι ο Snapdragon 429 για συσκευές από 120$ και πάνω.

Ο νέος επεξεργαστής θα επιτρέψει στις φθηνότερες συσκευές να κάνουν ένα τεράστιο άλμα σε απόδοση και σε ποιότητα ήχου. Ο 215 υποστηρίζει το EVS codec, που αναβαθμίζει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα των κλήσεων και υποστηρίζει 802.11ac wireless που προσφέρει σταθερότερες Wi-Fi κλήσεις. Επίσης ο επεξεργαστής προσφέρει σχεδόν την διπλάσια ταχύτητα κάτι που σημαίνει ότι τα μενού θα είναι πιο γρήγορα και η εμπειρία θα αναβαθμιστεί αισθητά για τους χρήστες. Ταυτόχρονα επεκτείνεται και η εξοικονόμηση ενέργειας κατά την αναπαραγωγή μουσικής.

Καλύτερες, Φθηνές Συσκευές

Με έναν Snapdragon 215 οι συσκευές αποκτούν ένα σωρό ικανότητες που δεν βλέπουμε συχνά σε αυτή την τιμή. Υποστηρίζει οθόνες 720p, 1080p καταγραφή βίντεο, διπλές κάμερες με 13-megapixel και το Google Pay. Μέσα σε ένα κινητό των 100$ που τρέχει Android Go 64-bit, η προσφορά είναι δελεαστική -για την τιμή.-

Ο ανταγωνισμός από την MediaTek είναι σκληρός. Η εταιρεία παρέχει εδώ και καιρό 64-bit επεξεργαστές για χαμηλές τιμές με πολλές συσκευές με τον MediaTek 6737 να είναι διαθέσιμες για κάτω από 100$. Ο 6737 μπορεί να έχει παρόμοιες ικανότητες με τον τετραπύρηνο ARM Cortex-A53 και τον Snapdragon 215, αλλά δεν υποστηρίζει 1080p εγγραφή βίντεο ούτε κλήσεις μέσω EVS.

Η απάντηση της Qualcomm μέσω του Snapdragon 215, προσφέρει μερικές ενδιαφέρουσες προσθήκες στις φθηνές συσκευές οι οποίες θα είναι διαθέσιμες αργότερα μέσα στο έτος.

About Zois Bekios Zannikos