*

Επικίνδυνη η τελευταία αναβάθμιση των Galaxy S10

Η νεότερη αναβάθμιση λογισμικού των Galaxy S10 και S10+, αφαιρεί πλήρως την πρόσβαση των χρηστών στην συσκευή με μονή λύση την επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων.

Αν έχεις Samsung Galaxy S10 ή S10+ και ακόμα λειτουργεί τότε μάλλον είσαι τυχερός. Η τελευταία αναβάθμιση κατάφερε να κλειδώσει αρκετούς χρήστες έξω από την συσκευή τους αφήνοντας σαν μοναδική λύση την επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων.

Όπως αναφέρει το ZDNet, το πρόβλημα εμφανίζεται όταν αναβαθμίζονται οι συσκευές με την πιο πρόσφατη αναβάθμιση λογισμικού των S10 και S10+. Μόλις οι χρήστες κάνουν επανεκκίνηση της συσκευής αυτή τους ζητάει έναν κωδικό PΙΝ ακόμα και αν αυτοί δεν είχαν ποτέ ορίσει έναν τέτοιο κωδικό. Ακόμα και αν βάλεις τον σωστό κωδικό PIN η συσκευή απλά κάνει επανεκκίνηση και η διαδικασία επαναλαμβάνεται επ’αορίστου.

Βέβαια το πρόβλημα δεν προκύπτει σε ολες τις συσκευές.

Τα παράπονα ξεκίνησαν να εμφανίζονται τόσο στο Reddit όσο και στην επίσημη σελίδα της Samsung. Η λύση η οποία υπάρχει μέχρι στιγμής είναι αρκετά δυσάρεστη, καθώς απαιτεί την επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων της συσκευής με αποτέλεσμα ο χρήστης να χάσει όλα τα αρχεία. Μάλιστα, σαν να μην έφτανε αυτό, ένας αντιπρόσωπος της εταιρείας με το username Rydah, επιβεβαίωσε στα forum υποστήριξης της Samsung το πρόβλημα και το καταχώρησε ως “Solved!,” εξοργίζοντας αρκετούς χρήστες.

Για την ώρα, αυτή η δραστική λύση είναι η μοναδική διαθέσιμη που έχει προταθεί από την Samsung. Εμείς προτείνουμε να περιμένετε πριν κάνετε οποιαδήποτε αναβάθμιση στην συσκευή σας, μέχρι το πρόβλημα να διευθετηθεί από την Samsung.

About Zois Bekios Zannikos