*

Κατεβάστε το iOS 13 στις 19 Σεπτεμβρίου

H Apple ανακοίνωσε ότι τα OS 13 και watchOS 6, θα κυκλοφορήσουν στις 19 Σεπτεμβρίου. Το MacOS Catalina θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο, αλλά ακόμα δεν έχει καθοριστεί ακριβή ημερομηνία.

Η Apple ανακοίνωσε ότι η επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος για κινητά, iOS 13, θα κυκλοφορήσει στις 19 Σεπτεμβρίου για τις συσκευες iPhone 6 και μεταγενέστερες της. Στη συνέχεια, η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το iOS 13.1 με πρόσθετες δυνατότητες λογισμικού στις 30 Σεπτεμβρίου.

Η νέα έκδοση του λογισμικού smartwatch, watchOS 6, θα είναι διαθέσιμη στις 19 Σεπτεμβρίου για τα Apple Watch Series 3 και μεταγενέστερες, και για τα Apple Watch Series 1 και 2 "αργότερα αυτό το φθινόπωρο", όπως δήλωσε η Apple.

Ο γίγαντας τεχνολογίας της Cupertino παρουσίασε για πρώτη φορά τα νέα λειτουργικά συστήματα στο Worldwide Developers Conference (WWDC) τον περασμένο Ιούνιο. Την προαναφερθείσα ημερομηνία, θα λάβετε μια ένδειξη για να ενημερώσετε τις συσκευές σας.

Το iOS 13 διαθέτει λειτουργία σκούρων χρωμάτων, περισσότερα εργαλεία επεξεργασίας βίντεο, μια ανασχεδιασμένη εφαρμογή “Φωτογραφίες” που χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση για να οργανώσει τις εικόνες και τα βίντεό σας, μια ανανεωμένη εφαρμογή υπενθύμισης, νέες επιλογές προσαρμογής Memoji και αυτοκόλλητα - και αυτά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Θα υπάρχει επίσης μια επιλογή "βελτιστοποιημένης φόρτισης μπαταρίας" που έχει σχεδιαστεί για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του iPhone σας. Αυτή η λειτουργία χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση για να κατανοήσει τις καθημερινές σας συνήθειες φόρτισης, ώστε σύμφωνα με αυτές να μπορεί να χρησιμοποιεί μόνο το 80% της ενέργειας την περισσότερη ώρα και το 100% όταν αλήθεια τη χρειάζεστε.

Το iOS 13 περιλαμβάνει επίσης μια σειρά από νέα εργαλεία με γνώμονα την προστασία της ιδιωτικής ζωής, όπως το “Σύνδεση με την Apple”, μια λειτουργία που θα σας επιτρέψει να συνδέεστε σε εφαρμογές και ιστότοπους χρησιμοποιώντας το Apple ID.

Μια επιπλέον λειτουργία είναι η δυνατότητα ανωνυμοποίησης του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου, η Apple δίνει την επιλογή στους χρήστες να μοιράζονται το email τους ή να το αποκρύπτουν. Όταν ζητείται το email σας από κάποια εφαρμογή ή υπηρεσία, αντί να το δηλωσετε μπορείτε να επιστρέψετε στην Apple να δημιουργήσει μοναδικές τυχαίες ηλεκτρονικες διευθύνσεις για κάθε εφαρμογή και να προωθει τα emails στο αληθινό σας ταχυδρομείο, κάτι το οποίο μπορείτε να απενεργοποιήσετε ανά πάσα στιγμή.

Εν τω μεταξύ, το watchOS 6 θα διαθέτει το δικό του κατάστημα εφαρμογών, δυνατότητα παρακολούθησης κύκλων εμμηνορρυσίας, μια νέα εφαρμογή Voice Memos, μια νεα αριθμομηχανή άκρων και δυνατότητα παρακολούθησης ντεσιμπέλ για την προστασία της ακοής σας.

Η επόμενη ενημέρωση του επιτραπέζιου λειτουργικού συστήματος της Apple, macOS Catalina, θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο, αλλά η Apple δεν έχει καθορίσει ακόμα ακριβή ημερομηνία. Το MacOS Catalina πιθανώς θα αντικαταστήσει το iTunes με τρεις ξεχωριστές εφαρμογές: Μουσική, Apple TV και Podcasts. Το νέο λειτουργικό σύστημα για επιτραπέζιους υπολογιστές διαθέτει επανασχεδιασμένες εφαρμογές για φωτογραφίες, σημειώσεις και υπενθυμίσεις, ενημερώσεις του Safari, νέα εφαρμογή “Find My” για εντοπισμό των Apple συσκευών σας ακόμη και όταν είναι αποσυνδεδεμενα απο το διαδίκτυο χρησιμοποιώντας σήματα Wi-Fi και Bluetooth, το Sidecar που σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε ενσύρματα αλλά και ασύρματα το iPad σας ώς δεύτερη οθόνη με υποστήριξη γραφίδας Apple Pencil και άλλα πολλά.