*

Η Qualcomm μας ετοιμάζει για τεράστιο αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων

Ο νέος Qualcomm 3D Sonic Max είναι 17 φορές μεγαλύτερος (30mm x 30mm) από αυτόν που χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή κάτω από τις οθόνες των κινητών.

Ο υπερηχητικός, υπό την οθόνη, αισθητήρας αποτυπωμάτων της Qualcomm, ήταν ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της ναυαρχίδας της Samsung Galaxy S10, αλλά δεν είχε και τόσο καλό ντεμπούτο έπειτα από ένα πρόβλημα που είχε με τις μεμβράνες προστασίας που τον έκαναν να δυσλειτουργεί. Κατά την διάρκεια του Snapdragon Tech Summit της Qualcomm, η εταιρεία ανακοίνωσε έναν μεγαλύτερο και πιθανώς πιο ασφαλή αισθητήρα, τον Qualcomm 3D Sonic Max. Θα τον επιλέξει άραγε η Samsung για το S11;

Οι περισσότερες συσκευές με αισθητήρες αποτυπώματος κάτω από την οθόνη, όπως η σειρά OnePlus 7, χρησιμοποιούν οπτικούς αισθητήρες, που προέρχονται κυρίως από την Κινέζικη εταιρεία, Goodix. Οι οπτικοί αυτοί αισθητήρες τραβούν μία εικόνα από το δάχτυλό σας. Τα τελευταία χρόνια, η Qualcomm υποστηρίζει μία διαφορετική τεχνολογία - την υπερηχητική ανίχνευση, η οποία λέει ότι καταγράφει μία πιο ασφαλή 3D εικόνα του ΄δάχτυλου σας. Τα Galaxy S10 και S10+ ήταν τα πρώτα τηλέφωνα που εφάρμοσαν την προσέγγιση της Qualcomm.

Αλλά ακόμα και τα πιο προσεκτικά σχεδιασμένα σχέδια, δεν επιβιώνουν συχνά την επαφή με τον εχθρό, ή σε αυτή την περίπτωση... τα εκατομμύρια δάχτυλα. Έπειτα από την κυκλοφορία του S10, οι χρήστες ανακάλυψαν πως οι θήκες και τα προστατευτικά οθόνης με κενό αέρος ανάμεσα στην οθόνη και το προστατευτικό, δημιουργούσαν πρόβλημα στην συσκευή ως προς την αναγνώριση οποιουδήποτε δαχτύλου, κάτι που επέλυσε αργότερα η Samsung με patch στο λογισμικό. Εκπρόσωπος Κορεάτικης εταιρίας τηλεπικοινωνιών είχε μιλήσει στην Korea Times, ασκώντας κριτική για την ασφάλεια του αισθητήρα, ενώ ένας αναλυτής είπε πως είναι πιθανό το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει η Samsung τους υπερηχητικούς σαρωτές.

Οι αισθητήρες που βρίσκονται κάτω από την οθόνη, έχουν επίσης την τάση να είναι μικροί, απαιτώντας ακριβή τοποθέτηση του δαχτύλου σε ένα μη-ξεκάθαρο σημείο. Αυτό μπορεί να είναι ενοχλητικό για όσους δυσκολεύονται να βρουν τον στόχο του δαχτυλικού αποτυπώματος.

Αυτό όμως δεν σταματά την Qualcomm. Ο νέος Qualcomm 3D Sonic Max είναι 17 φορές μεγαλύτερος (30mm x 30mm) από αυτόν που χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή κάτω από τις οθόνες των κινητών, επιτρέποντας έτσι στις συσκευές να πιστοποιούν με πολλαπλά δάχτυλα την φορά, είπε ο γενικός διευθυντής κινητής και SVP της Qualcomm, Alex Katouzian.

Ο μεγαλύτερος αισθητήρας θα επιτρέψει στην Qualcomm να στοχεύσει τον ιατρικό εξοπλισμό, χρησιμοποιώντας το νέο αισθητήρα για τον εντοπισμό της κυκλοφορίας του αίματος και άλλων πτυχών πάνω στην υγεία, είπε ο Katouzian. Αλλά πρώτα πρέπει να πείσουν τους πελάτες τους ότι ο αισθητήρας είναι ασφαλής.

Εβδομάδα ανακοινώσεων με ένα σωρό νέες τεχνολογίες της Qualcomm, τις οποίες θα δούμε κατά την διάρκεια του Snapdragon Tech Summit. Μείνετε συντονισμένοι στο PCMag Greece για περισσότερα νέα.

About Mike Viliotis