*

H Huawei θα συνεργαστεί με την TomTom για να αντικαταστήσει τα Google Maps

H TomTom, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της GPS τεχνολογίας, θα παρέχει υπηρεσίες τοποθεσίας στο επερχόμενο λειτουργικό σύστημα της Huawei. H τελευταία συνεχίζει να ψάχνει εναλλακτικές για να μειώσει την εξάρτησή της από τις Αμερικανικές εταιρείες.

Η TomTom έκλεισε συμφωνία με την Huawei, βάση της οποίας θα παρέχει υπηρεσίες τοποθεσίας στα μελλοντικά smartphones και tablets του Κινεζικού τεχνολογικού γίγαντα, σύμφωνα με το Reuters.

Οι συσκευές Android κατά κανόνα χρησιμοποιούν την εφαρμογή Google Maps, με την ίδια την Google να παρέχει υπηρεσίες τοποθεσίας, ωστόσο η διαμάχη της Huawei με την κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει αναγκάσει την Κινεζική εταιρεία να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις. Όπως είναι ήδη γνωστό, η Huawei έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη του δικού της λειτουργικού συστήματος, καθώς έχει συνειδητοποιήσει ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ μπορεί να μην της επιτρέψει να συνεργαστεί ξανά με Αμερικανικές εταιρείες. Με βάση τα δεδομένα αυτά, η Huawei θα αναγκαστεί να αντικαταστήσει ολοκληρωτικά το Android (με το Harmony OS), καθώς και τις βασικές εφαρμογές του.

Μετά την συμφωνία της με την TomTom, η Huawei θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τους χάρτες, τις πληροφορίες κυκλοφορίας και το λογισμικό πλοήγησης της ολλανδικής εταιρείας για να αναπτύξει εφαρμογές για τα smartphones της. Ορισμένες εταιρείες χρησιμοποιούν την βάση δεδομένων OpenStreetMap στα προϊόντα τους, ωστόσο η Huawei ψάχνει έναν πιο αξιόπιστο συνεργάτη.

O Remco Meestra, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της TomTom, δήλωσε στο Reuters ότι η συμφωνία είχε κλείσει “εδώ και αρκετό καιρό”, αλλά δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τους όρους της συμφωνίας.

Θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι να δούμε πως θα εξελιχθεί το Harmony OS, καθώς αναμένεται να λανσαριστεί τους επόμενους μήνες. Η Huawei βέβαια χρειάζεται άμεσα ένα λειτουργικό σύστημα για τα smartphones και τα tablets της. Ο στόχος της εταιρείας είναι να αντικαταστήσει ολοκληρωτικά το λειτουργικό σύστημα της Google με το δικό της, ωστόσο με βάση πρόσφατα δημοσιεύματα το Harmony OS θέλει ακόμη αρκετή δουλειά μέχρι να ολοκληρωθεί. Ο χρόνος κυλά λοιπόν αντίστροφα για την Κινεζική εταιρεία, τουλάχιστον όμως βρήκε έναν συνεργάτη που θα της επιτρέψει να απαγκιστρωθεί από τα Google Maps.

About Pantelis Daskalelos