*

Διέρρευσαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Samsung Galaxy S20

Οι τεχνικές προδιαγραφές των Galaxy S20, Galaxy S20+ και Galaxy S20 Ultra διέρρευσαν στο internet και πλέον έχουμε μια πρώτη εικόνα για το τί θα προσφέρει η Samsung στην τριάδα των flagship συσκευών της.

Η Samsung κατά πάσα πιθανότητα θα μας παρουσιάσει τα Galaxy S20, Galaxy 20+ και Galaxy S20 Ultra τον επόμενο μήνα. Αν και στην πραγματικότητα δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα ότι θα δούμε τα εν λόγω smartphones στο Unpacked event της εταιρείας, έχουν υπάρξει αρκετές διαρροές, οι οποίες μας δίνουν μια πρώτη εικόνα για το τι πρόκειται να ανακοινώσει η Κορεατική εταιρεία.

Τις τελευταίες μέρες διέρρευσαν αρκετές φωτογραφίες του Galaxy S20+ και πλέον έχουμε πάρει μια πρώτη... γεύση από τα τεχνικά χαρακτηριστικά των τριών flaghip συσκευών της Samsung. Πιο συγκεκριμένα, σε μια ανάρτηση που δημοσιεύτηκε στο MySmartPrice, o insider Ιshan Agarwal αποκαλύπτει τα specs των επερχόμενων Galaxy S20.

Τα τρία μοντέλα της σειράς έχουν ορισμένες διαφορές, αλλά και κάποια κοινά στοιχεία. Για παράδειγμα, αμφότερα θα είναι εξοπλισμένα με μια Infinity-0 Dynamic AMOLED οθόνη, WQHD+ ανάλυσης (3200x1400p) με ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz.

Οι διαστάσεις πάντως της οθόνης θα είναι διαφορετικές σε κάθε μοντέλο. Το Galaxy S20 θα διαθέτει μια οθόνη 6.2-ιντσών, ενώ αντίθετα το Galaxy S20+ θα έχει οθόνη 6.7-ιντσών. Τέλος, το Galaxy S20 Ultra θα κυκλοφορήσει με μια οθόνη 6.9-ιντσών. Σε ότι αφορά την selfie κάμερα και τους αισθητήρες που σχετίζονται με αυτήν, η Samsung αναμένεται να υιοθετήσει για μια ακόμη χρονιά το hole-punch μοντέλο.

Δείτε παρακάτω τα φημολογούμενα specs των συσκευών, όπως διέρρευσαν από τον Ishan Agarwal:

Σε ότι αφορά το SoC, η Samsung δεν θα εγκαταλείψει τα in-house chips της, καθώς θα χρησιμοποιήσει το Exynos 990 chipset, τουλάχιστον στην Ευρωπαϊκή αγορά. Στις ΗΠΑ ωστόσο η σειρά θα είναι εξοπλισμένη με τα νέα Snapdragon SoC της Qualcomm. Τα Galaxy S20 και Galaxy S20+ θα διαθέτουν 128GB αποθηκευτικού χώρου, αν και ενδέχεται στην περίπτωση του Galaxy S20 Ultra να δούμε 512GB αποθηκευτικού χώρου. Ο αποθηκευτικός χώρος θα μπορεί να επεκταθεί κατά 1TB με την χρήση MicroSD.

Το Galaxy S20 Ultra διαθέτει ένα άκρως εντυπωσιακό setup κάμερας, με τον κύριο αισθητήρα στα 108MP, έναν τηλεφακό 48MP, έναν υπερευρυγώνιο αισθητήρα στα 12MP, οι οποίοι αξιοποιούν time-of-flight τεχνολογία. Και οι τρεις συσκευές επιτρέπουν καταγραφή βίντεο στα 8K/30fps.

Στο μπροστινό μέρος, τα Galaxy S20 και Galaxy S20+ τραβάνε selfies με έναν 10MP αισθητήρα. Στην περίπτωση του Galaxy S20 Ultra συναντάμε έναν 40MP αισθητήρα. Όλα τα Galaxy S20 επιτρέπουν καταγραφή βίντεο στα 4K/60fps και διαθέτουν προστασία IP68 απέναντι στη σκόνη και το νερό.

Η μπαταρία είναι διαφορετική σε κάθε μοντέλο της σειράς, καθώς στο Galaxy S20 συναντάμε μπαταρία 4.000mAh, στο Galaxy S20+ έχουμε μπαταρία 4.500mAh, ενώ το Galaxy S20 Ultra είναι εφοδιασμένο με μια μπαταρία 5.000mAh. Είναι δεδομένο λοιπόν ότι και τα τρία smartphones θα μπορούν να αντέξουν μια τουλάχιστον μέρα εντατικής χρήσης, χωρίς να χρειαστεί να τα φορτίσετε.

Όπως είναι φυσικό, όλη η σειρά τρέχει το Android 10 και το One UI 2.0, ενώ η Samsung προωθεί και την 5G συνδεσιμότητα.

Η Samsung θα αποκαλύψει την σειρά Galaxy S20, καθώς και το Galaxy Z Flip στις 11 Φεβρουαρίου. Επιπροσθέτως, η Κορεατική εταιρεία ενδέχεται να παρουσιάσει ένα νέο σετ ασύρματων earbuds και ένα Tizen-based smartwatch. Δεν αποκλείεται βέβαια να υπάρξουν και εκπλήξεις.

About Pantelis Daskalelos