*

Samsung Galaxy Note 20: Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα

Η Samsung αναμένεται να ανακοινώσει το Samsung Galaxy Note 20 και το Galaxy Note 20 Ultra στην εκδήλωση Unpacked στις 5 Αυγούστου. Μέχρι τότε, εδώ είναι οι τελευταίες φήμες για το επερχόμενο δίδυμο Samsung Galaxy Note 20.

Βρισκόμαστε μόλις εβδομάδες μακριά από την εκδήλωση Unpacked της Samsung στις 5 Αυγούστου, όπου αναμένουμε να δούμε να κάνουν το ντεμπούτο τους το Samsung Galaxy Note 20 και το Galaxy Note 20 Ultra. Αυτή είναι μια ιδιαίτερα συναρπαστική χρονιά, καθώς φαίνεται ότι η Samsung θα τα δώσει όλα για την αγαπημένη της ναυαρχίδα. Και ενώ ο σχεδιασμός δεν απέχει πολύ από τη σειρά Note 10 του περασμένου έτους, όλα τα άλλα είναι που κάνουν τη διαφορά. Εδώ είναι όλα όσα γνωρίζουμε την επερχόμενη σειρά Note 20 της Samsung

Σχεδιασμός του Galaxy Note 20

Χάρη σε πολλές διαρροές, έχουμε μια πολύ καλή ιδέα πώς θα είναι τα Galaxy Note 20. Στην πραγματικότητα, οι αποδόσεις του Note 20 Ultra δημοσιεύθηκαν κατά λάθος στον ιστότοπο της Samsung στην Ουκρανία στις αρχές Ιουλίου.

Τα Galaxy Note 20 και Note 20 Ultra είναι πιθανό να έχουν ελαφρώς τετραγωνισμένο σχεδιασμό φέτος. Αυτό φέρεται να είναι πιο αισθητό στο Note 20, καθώς θα έχει επίπεδη οθόνη, ενώ το Note 20 Ultra θα διαθέτει καμπύλη οθόνη Infinity της Samsung. Και τα δύο τηλέφωνα έχουν ελαχιστοποιήσει τα bezels και έχουν μικρότερη οπή Infinity-O για την κάμερα.

Με εξαίρεση το τμήμα της φωτογραφικής μηχανής, το πίσω μέρος και των δύο μοντέλων Note 20 είναι σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητο από πέρυσι. Το τμήμα της κάμερας φαίνεται να προεξέχει λίγο πιο πολύ φέτος, πιθανώς μια παραχώρηση για τον αναφερόμενο περισκοπικό φακό περισκόπιο αλλά γενικά το πίσω μέρος του τηλεφώνου είναι εντελώς ίσιο.

Οι πιο αισθητές αλλαγές θα είναι στο πλάι και στο κάτω μέρος των τηλεφώνων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Samsung έχει μετακινήσει την υποδοχή S-Pen και το ηχείο στην αριστερή πλευρά του τηλεφώνου. Οι αριστερόχειρες σίγουρα θα λατρέψουν αυτή την αλλαγή, ενώ οι δεξιόχειρες μάλλον θα τη συνηθίσουν με το χρόνο.

Η τοποθέτηση των πλήκτρων είναι πιθανό να αλλάξει επίσης. Απόσπασμα από τον Ουκρανικό ιστότοπο της Samsung, καθώς και ένα βίντεο στο Twitter από τον Jimmy is Promo δείχνουν ότι τα κουμπιά τροφοδοσίας και έντασης ήχου έχουν μετακινηθεί στη δεξιά πλευρά του τηλεφώνου. Είναι μια μικρή, αλλά ευπρόσδεκτη αλλαγή για όποιον έχει πατήσει κατά λάθος το κουμπί Bixby ενώ κρατούσε το τηλέφωνο.

Όσον αφορά τα χρώματα, το ουκρανικό... ατύχημα της Samsung έδειξε το Galaxy Note 20 σε χρώμα χαλκού. Φαίνεται όμως ότι και το μαύρο θα είναι και μια επιλογή. Επιπλέον, ο ιστότοπος τεχνολογίας Mobile Fun του Ηνωμένου Βασιλείου έχει στην κατοχή του μια λίστα με θήκες και αξεσουάρ που δείχνει το γκρι, λευκό και πράσινο ως πρόσθετες επιλογές. Είναι πιθανό τουλάχιστον μερικά χρώματα να είναι παραλλαγές για συγκεκριμένες περιοχές και άλλα μπορεί να είναι διαθέσιμα μόνο στο πιο ακριβό Galaxy Note 20 Ultra.

Οθόνη του Samsung Galaxy Note 20

Η οθόνη είναι μακράν, μια από τις πιο συζητημένες αλλαγές για τα επερχόμενα Galaxy Note 20 και Note 20 Ultra. Για να είμαι ειλικρινής, υπάρχουν πολλές φήμες για τις οθόνες, αλλά πολλές προέρχονται από αμφίβολες πηγές. θα περιορίσουμε την κάλυψή μας στις πιο αξιόπιστες πηγές που μπορούσαμε να βρούμε.

Σε μια συνέντευξη στο YouTube με τον τεχνολογικό influencer Gregg O'Connell, ο ειδικός στην αλυσίδα εφοδιασμού Ross Young αναφέρει ότι το μικρότερο Note θα έχει οθόνη LTPS 6,42 ιντσών, ενώ άλλες πηγές το συνδέουν με 6,7 ίντσες. Είμαστε διατεθειμένοι να ακολουθήσουμε την πρόβλεψη του Young, καθώς είναι μια πιο μέτρια αύξηση από την περσινή οθόνη 6,3 ιντσών. Σύμφωνα με τον Young, το Note 20 θα έχει ρυθμό ανανέωσης 60Hz και ανάλυση οθόνης 2.345x1.084. Η πυκνότητα των pixel θα φτάσει στα 404ppi.

Η οθόνη LTPS είναι μια πολύ μεγάλη απόκλιση από την οθόνη AMOLED που βρέθηκε στο Note 10 του περασμένου έτους. Ωστόσο, τα πάνελ LTPS απαιτούν λιγότερη ενέργεια, αν και δεν πιστεύουμε ότι η Samsung θα θυσιάσει την ποιότητα της οθόνης. Με βάση τα εκατοντάδες διπλώματα ευρεσιτεχνίας οθόνης που έχουμε δει φέτος, καθώς και αρκετών εμπορικών σημάτων που έχουν απονεμηθεί πρόσφατα, πιστεύουμε ότι η Samsung θα χρησιμοποιήσει το Note 20 για να κάνει ντεμπούτο σε μια νέα τεχνολογία οθόνης LTPS που σύμφωνα με πληροφορίες ανταγωνίζεται τις υπάρχουσες οθόνες AMOLED.

Για το Note 20 Ultra, οι Young και άλλοι δείχνουν ότι θα διαθέτει οθόνη LTPO 6,87 ιντσών με μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης 120Hz. Η ανάλυση της οθόνης λέγεται ότι έρχεται στα 2.096x1.344 με 497ppi.

Σίγουρα, αυτό ακούγεται παρόμοιο με τη σειρά Galaxy S20, αλλά πιστεύουμε ότι θα υπάρξει μια σημαντική διαφορά: Η οθόνη του Note 20 Ultra θα υποστηρίζει μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης 120Hz σε ανάλυση WQHD. Επιπλέον, το Note 20 θα αλλάζει αυτόματα το ρυθμό ανανέωσης 120Hz όταν μια εφαρμογή το υποστηρίζει.

Το Ice Universe, ένας πολύ δημοφιλής leaker για θέματα της Samsung, έγραψε στο Twitter ότι το Note 20 θα χρησιμοποιήσει μια πιο βελτιωμένη τεχνολογία ρυθμού ανανέωσης 120Hz, προτού η Samsung ανακοινώσει το Galaxy S20 τον Φεβρουάριο. Με βάση μια σειρά εμπορικών σημάτων που απονεμήθηκαν νωρίτερα αυτό το έτος, πιστεύουμε ότι η Samsung θα ονομάσει τη βελτιωμένη τεχνολογία ρυθμού ανανέωσης 120Hz "Samsung Seamless Motion Speed."

Και πάλι, το πάνελ LTPO θα είναι μια σημαντική απόκλιση από την οθόνη AMOLED του περασμένου έτους, αλλά θα αυξήσει σημαντικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Είναι επίσης πολύ απίθανο η Samsung να τολμήσει να αποξενώσει το πιστό της Galaxy Note fanbase, χρησιμοποιώντας μια νέα τεχνολογία οθόνης που δεν θα μπορούσε τουλάχιστον να ανταγωνιστεί την οθόνη AMOLED στην τρέχουσα σειρά Note 10. Η Samsung έχει τις καλύτερες οθόνες στην χώρο και η εκθετική αύξηση των αιτήσεων ευρεσιτεχνίας και των βραβείων τα τελευταία χρόνια υποδηλώνει ότι εργάζεται σε διάδοχο των AMOLED οθονών.

Χαρακτηριστικά Samsung Galaxy Note 20

Και τα δύο τηλέφωνα Note 20 θα έχουν πλήρως ενημερωμένο hardware. Στις ΗΠΑ, έχουμε ήδη μια πολύ καλή ιδέα τι να περιμένουμε, χάρη στα αρχεία της FCC. Ένα επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 865 στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Κίνα και το chipset Exynos 992 στον υπόλοιπο κόσμο.

Υπήρξαν φήμες νωρίτερα φέτος για έναν επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 865+, αλλά είμαστε δύσπιστοι για δύο λόγους. Πρώτον, ο κώδικας του πυρήνα που ανακαλύφθηκε από το XDA Developers δείχνει τουλάχιστον μία αποστολή μοντέλου Note 20 με το chipset Snapdragon 865. Επιπλέον, ο επικεφαλής αναλυτής του PCMag για κινητά, Sascha Segan, πιστεύει ότι η χρονική στιγμή δεν είναι σωστή και θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε ένα smartphone με τον νέο επεξεργαστή αργότερα μέσα στο έτος.

Το βασικό μοντέλο Galaxy Note 20 θα αποσταλεί με 128 GB αποθηκευτικού χώρου eUFS 3.1 και 8 GB μνήμης DDR5. Αν και αυτό σίγουρα θα ήταν ένα βήμα προς τα κάτω από τα 256 GB αποθηκευτικού χώρου στο φθηνότερο Galaxy Note 10, μπορούμε να το πιστέψουμε. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα διατίθεται και μια παραλλαγή 256 GB/12 GB

Το Galaxy Note 20 Ultra είναι πιθανό να διατίθεται στις ίδιες παραλλαγές αποθήκευσης 256 GB και 512 GB με το Galaxy Note 10 του περασμένου έτους. Και ενώ η χωρητικότητα αποθήκευσης είναι απίθανο να αλλάξει, περιμένετε πολύ πιο γρήγορες ταχύτητες από τη Samsung που ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε μαζική παραγωγή 512 GB eUFS 3.1 στις αρχές του έτους.

Φημολογείται ότι το Galaxy Note 20 Ultra θα έχει μια επιβλητική μνήμη RAM 16 GB DDR5 από προεπιλογή, αλλά είμαστε πολύ δύσπιστοι. Ενώ η παραλλαγή 512 GB μπορεί να συνοδεύεται από 16 GB μνήμης RAM, οι υπολογισμοί δεν βγαίνουν. Σε αυτό το σημείο, θα θέλαμε να μαντέψουμε ότι το Galaxy Note 20 Ultra θα είναι διαθέσιμο σε διαμορφώσεις 256 GB/12 GB και 512 GB/16 GB.

Και τα δύο μοντέλα Galaxy Note 20 θα έχουν πιθανότατα αύξηση της χωρητικότητας της μπαταρίας. Η China Compulsory Certificate (CCC) πιστοποίηση νωρίτερα, φαίνεται να δείχνει μια 4,100mAh μπαταρία του Galaxy Note 20, ενώ το The Korea Herald αναφέρει το Galaxy Note 20 Ultra θα διαθέτει μπαταρία 4,500mAh.

Συνδεσιμότητα και 5G

Πέρυσι, η Samsung κυκλοφόρησε τις εκδόσεις LTE και 5G του Galaxy Note 10 και του Galaxy Note 10+. Μόνο το Note 10+ 5G κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ. Λοιπόν, ποιο είναι το σχέδιο για το 2020;

Η Samsung αγκαλιάζει πλήρως το 5G το 2020 και όλες οι ναυαρχίδες της, ακόμη και μερικά τηλέφωνα μεσαίας κατηγορίας, έρχονται με 5G. Περιμένουμε ότι τα Note 20 και Note 20 Ultra δεν θα αποτελούν εξαιρέσεις.

Παρόλο που θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την εκδήλωση Unpacked της Samsung τον επόμενο μήνα για επιβεβαίωση, είναι σχεδόν βέβαιο ότι τόσο το Galaxy Note 20 όσο και το Note 20 Ultra θα υποστηρίξουν 5G. Μια συσκευή που φαίνεται να είναι το Samsung Galaxy Note 20 Ultra με 5G έχει ήδη πιστοποιηθεί από το CCC και το FCC. Τα αρχεία δείχνουν ότι μια παραλλαγή θα αποσταλεί με μόντεμ Qualcomm X55M.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Qualcomm X55 είναι ένα μόντεμ 5G, αλλά τα smartphone Galaxy S του επόμενου έτους πιθανότατα θα έχουν το πολύ βελτιωμένο μόντεμ Qualcomm X60. Ενώ υπάρχουν πολλά οφέλη για το X60, αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι η βελτιωμένη συνδεσιμότητα. Το μόντεμ X55 του Note 20 δεν μπορεί να συνδυάσει δίκτυα 5G χαμηλής και μεσαίας ζώνης της T-Mobile, ούτε θα μπορεί να συνδυάσει το επερχόμενο πανεθνικό 5G της Verizon που χρησιμοποιεί το υπάρχον φάσμα 4G με τα τρέχοντα οφέλη του mmWave. Εάν είστε ο τύπος που αλλάζει τηλέφωνα κάθε χρόνο δεν θα είναι πρόβλημα, αλλά αν έχετε την τάση να κρατάτε τηλέφωνα για αρκετά χρόνια, ίσως θελήσετε να το κρατήσετε.

Εκτός από την υποστήριξη 5G, η πιστοποίηση FCC προσφέρει μερικές επιπλέον λεπτομέρειες που δεν θα προκαλέσουν έκπληξη στους λάτρεις του Galaxy Note. Τα έγγραφα πιστοποίησης δείχνουν ότι το τηλέφωνο θα υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση καθώς και Samsung Wireless PowerShare, Bluetooth LE, Wi-Fi 6 και NFC. Ένας φορτιστής 25W βρίσκεται επίσης στη συσκευασία, κάτι που μπορεί να λείπει από το επερχόμενο iPhone 12.

Κάμερες

Η σειρά Galaxy της Samsung από καιρό διαθέτει μερικές από τις καλύτερες κάμερες στην αγορά και φαίνεται ότι το επερχόμενο Galaxy Note 20 δεν θα σπάσει την παράδοση. Υπάρχουν πολύ λίγες λεπτομέρειες σχετικά με τις μονάδες κάμερας σε οποιοδήποτε τηλέφωνο σε αυτό το σημείο, αλλά θα ενημερώσουμε αυτό το άρθρο καθώς μαθαίνουμε περισσότερα.

Σύμφωνα με μια έκθεση στην Κορέα της Joongang Daily, το Samsung Galaxy Note 20 θα διαθέτει μια βασική κάμερα 64MP, 12MP wide και ultra-wide φακούς. Η αυτόματη εστίαση με λέιζερ και η φημολογούμενη περισκοπική κάμερα δεν θα εμφανιστούν. Η μπροστινή κάμερα θα είναι πιθανώς ο ίδιος αισθητήρας 40MP που βρίσκεται στο Galaxy Note 20 Ultra.

Το Ice Universe ισχυρίζεται ότι το Samsung Galaxy Note 20 Ultra θα διαθέτει έναν βασικό φακό 108MP, έναν φακό ultra-wide12MP και έναν περισκόπιο 13MP. Η αυτόματη εστίαση με λέιζερ θα αντικαταστήσει τον αισθητήρα Time of Flight που βρίσκεται σε άλλες ναυαρχίδες της Samsung, όπως η σειρά Galaxy S20. Το Technology Meow υποστηρίζει ότι η μπροστινή κάμερα θα φτάσει στα 40MP.

Ημερομηνία κυκλοφορίας και διαθεσιμότητα

Είστε έτοιμοι να μάθετε πότε μπορείτε να αποκτήσετε τα χέρια σας τα επερχόμενα Galaxy Note 20 και Note 20 Ultra; Λοιπόν, φαίνεται ότι δεν θα χρειαστεί να περιμένετε πολύ.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε τις νεότερες προσθήκες της στην οικογένεια Galaxy Note στην ετήσια εκδήλωσή της Unpacked τον Αύγουστο. Φέτος φαίνεται να μην είναι τα πράγματα διαφορετικά. Στις αρχές Ιουλίου, η Samsung ανακοίνωσε μια επερχόμενη εικονική εκδήλωση Unpacked που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Αυγούστου, όπου αναμένουμε από τον κορεάτικο τεχνολογικό γίγαντα να κάνει το ντεμπούτο του Note 20 και Note 20 Ultra.

Ενώ τα Note 20 και Note 20 Ultra είναι σχεδόν σίγουρα στοιχήματα στο επερχόμενο Unpacked event, είναι πιθανό να υπάρξουν μερικές ακόμη εκπλήξεις. Αρκετές πηγές ισχυρίζονται ότι ο κορεάτης τεχνολογικός γίγαντας θα ανακοινώσει επίσης τον διάδοχο του αρχικού foldable τηλεφώνου του, που ονομάζεται Samsung Galaxy Z Fold. Μια έκδοση 5G του Galaxy Z Flip είναι επίσης πιθανή, όπως και το πολυαναμενόμενο Samsung Galaxy Watch 3.

Μόλις ανακοινωθεί, το Samsung Galaxy Note 20 και το Note 20 Ultra θα πρέπει να βρίσκονται σε καταστήματα εντός εβδομάδων. Η κορεατική ιστοσελίδα ειδήσεων ET News, ισχυρίζεται ότι τα Note 20 και Note 20 Ultra θα είναι διαθέσιμα στα καταστήματα στις 21 Αυγούστου.

Σε αυτό το σημείο δεν έχουμε αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με τις τιμές. Όλες οι πληροφορίες που έχουμε δει μέχρι στιγμής προέρχονται από ένα tweet από το αναγνωρισμένο Ice Universe, όπου ζητά από τους αναγνώστες να προβλέψουν τις τιμές. Μέχρι να έχουμε κάτι πιο συγκεκριμένο, δεν πρόκειται να μαντέψουμε καθώς υπάρχουν τόσες πολλές αλλαγές στην αγορά φέτος.

Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε αυτήν την ανάρτηση πριν από την εκδήλωση Unpacked στις 5 Αυγούστου. Φροντίστε να επισκέπτεστε συχνά το άρθρο για να βλέπετε τα τελευταία νέα σχετικά με το Galaxy Note 20 και το Galaxy Note 20 Ultra.

About Φώτης Λαμπρινός