*

Οι μπαταρίες των iPhone αδειάζουν πολύ γρήγορα και η αιτία είναι μάλλον το Apple Music

Όλο και περισσότεροι καταναλωτές αναφέρουν ότι το iPhone τους γίνεται πολύ ζεστό και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας έχει μειωθεί δραστικά. Φταίει το Apple Music ή είναι ένα γενικότερο σφάλμα λογισμικού;

Το να εξαντλείται η μπαταρία του iPhone κατά περισσότερο από 50 τοις εκατό σε 24 ώρες με ελάχιστη χρήση δεν είναι κάτι φυσιολογικό, και φαίνεται να συμβαίνει σε έναν αυξανόμενο αριθμό κατόχων iPhone από την περασμένη εβδομάδα.

Όπως αναφέρει το MacRumors, εμφανίστηκαν πολλές αναφορές στον ιστότοπο της Κοινοτήτας Apple [1, 2] και στο Reddit σχετικά με τη σοβαρή εξάντληση της μπαταρίας στο iOS 13.5.1. Η εφαρμογή Apple Music αναφέρεται ως ο ένοχος, και πιο συγκεκριμένα η δραστηριότητα όταν βρίσκεται στο παρασκήνιο, ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιείται. Ακόμα κι αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ την εφαρμογή, η δραστηριότητα στο παρασκήνιο φαίνεται να εμφανίζεται στο τηλέφωνό σας και να διαρκεί αρκετές ώρες.

Η εξάντληση της μπαταρίας είναι τόσο μεγάλη που ορισμένοι χρήστες χρειάζεται να επαναφορτίσουν το iPhone τους αρκετές φορές την ημέρα και το ποσοστό υγείας της μπαταρίας μειώνεται ως αποτέλεσμα αυτής της εντατικής χρήσης. Ένα άλλο σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά, είναι οι αναφορές ότι τα iPhone γίνονται πολύ ζεστά.

Παρόλο που οι χρήστες πιστεύουν ότι φταίει η μουσική εφαρμογή, τα σχόλια στο άρθρο MacRumors υποδηλώνουν ότι υπάρχει ένα ευρύτερο πρόβλημα σχετικά με την background δραστηριότητα στο iOS. Με άλλα λόγια, αυτό δεν είναι πρόβλημα του Apple Music, είναι ένα γενικότερο πρόβλημα δραστηριότητας στο παρασκήνιο του iOS που υποδηλώνει ότι η Apple έχει αλλάξει κάτι από την πλευρά του διακομιστή, γεγονός που προκαλεί μεγάλη δραστηριότητα στα iPhones που κανονικά δεν θα συνέβαινε.

Προς το παρόν, η Apple δεν έχει ακόμη σχολιάσει, αλλά με έναν αυξανόμενο αριθμό καταγγελιών, η ομάδα του iOS πιθανότατα ήδη εξετάζει την αιτία και ελπίζουμε ότι θα κυκλοφορήσει μια λύση προτού καταστρέψει εντελώς μερικές μπαταρίες iPhone.

About Ανδρέας Γεωργιάδης