*

Το Facebook αφαιρεί 3,2 δις ψεύτικων λογαριασμών

Το Facebook κυκλοφόρησε την τέταρτη έκδοση της Έκθεσης Κοινοτικών Προτύπων, η οποία δείχνει αύξηση του παράνομου περιεχομένου και των ψεύτικων λογαριασμών.

Την εβδομάδα που πέρασε, το Facebook κυκλοφόρησε την τέταρτη έκδοση της Έκθεσης Κοινοτικών Προτύπων, η οποία δείχνει πως το περιεχόμενο που παραβιάζει τους κανόνες, καθώς και ο αριθμός των ψεύτικων λογαριασμών που δημιουργήθηκαν στο κοινωνικό δίκτυο, μόνο αυξάνονται.

Σύμφωνα με το Reuters, το Facebook αφαίρεσε 1,55 δισεκατομμύρια ψεύτικους λογαριασμούς την περίοδο μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου του 2018. Φέτος όμως (και για την ίδια περίοδο) ο αριθμός αυτός είναι διπλάσιος, αφού αυξήθηκε στα 3,2 δισεκατομμύρια. Προσθέστε στον αριθμό αυτό και τα 2,2 δις που αφαιρέθηκαν μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου και θα έχετε μια ξεκάθαρη εικόνα από το μέγεθος του προβλήματος για το Facebook.

Το Facebook χρησιμοποιεί ένα σύνολο κοινοτικών προτύπων για να περιγράψει τι επιτρέπεται και τι όχι, στο κοινωνικό δίκτυο. Η έκθεση επικεντρώνεται σε δέκα τομείς πολιτικής, όπως το γυμνό ενηλίκων και η σεξουαλική δραστηριότητα, ο εκφοβισμός και η παρενόχληση, η παιδική πορνογραφία και η σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών, οι ψεύτικοι λογαριασμοί, οι δηλώσεις μίσους , τα ναρκωτικά και τα πυροβόλα όπλα, το spam, η τρομοκρατική προπαγάνδα, η αυτοκτονία και ο αυτοτραυματισμός. Το Instagram καλύπτεται επίσης με τέσσερις από τις πολιτικές Facebook που αναφέρονται παραπάνω.

Κατά το τρίτο τρίμηνο, 11,6 εκατομμύρια κομμάτια περιεχομένου που απεικονίζουν γυμνό παιδί και σεξουαλική εκμετάλλευση απομακρύνθηκαν από το Facebook και 754,000 από το Instagram. Περίπου 2,5 εκατ. αναρτήσεις σχετικά με αυτοκτονία ή αυτοτραυματισμό αφαιρέθηκαν, όπως ακόμα και 4,4 εκατ. αναρτήσεις για πωλήσεις ναρκωτικών και 2,3 εκατ. για πωλήσεις πυροβόλων όπλων. Σχετικά με την τρομοκρατική προπαγάνδα, το Facebook αναφέρει ότι το ποσοστό ανίχνευσης για το περιεχόμενο από την Αλ Κάιντα, το ISIS και τις θυγατρικές τους είναι πάνω από το 99 τοις εκατό. Ενώ για όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις το ποσοστό είναι πάνω από 98 τοις εκατό.

Σε διαφορετική ανάρτηση ο Chris Sonderby, Αντιπρόεδρος & Αναπληρωτής Γενικός Σύμβουλος στη Facebook, εξήγησε το πως αυξήθηκαν οι κυβερνητικές αιτήσεις για στοιχεία χρηστών, κατά 16 τοις εκατό, στο πρώτο μισό του 2019. Συνολικά υπήρξαν 128.617 αιτήσεις, με το 66 τοις εκατό εξ' αυτών να προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σημειώνοντας έτσι αύξηση 23 τοις εκατό σε σύγκριση με τους προηγούμενους έξι μήνες. Επικεντρώθηκε επίσης στον αριθμό των εσκεμμένων διακοπών του διαδικτύου, που προκλήθηκε από τις κυβερνήσεις, με το σύνολο αυτών να αγγίζουν τις 67 στο Facebook σε 15 χώρες. Το δεύτερο μισό του 2018 οι διακοπές έφταναν συνολικά τις 53.

Ως τρόπο βοήθειας για την εκπαίδευση των χρηστών, το Facebook δημοσίευσε επίσης μια νέα σελίδα εφαρμογής, η οποία παρουσιάζει πολλά παραδείγματα για το "πως ισχύουν τα Πρότυπα της Κοινότητας σε διαφορετικούς τύπους περιεχομένου και το που βάζουμε κόκκινη γραμμή."

About Mike Viliotis