*

Χάκερς πήραν τον έλεγχο του Twitter λογαριασμού του Facebook

Οι χάκερ κατάφεραν για σύντομο χρονικό διάστημα να ελέγξουν τους επίσημους λογαριασμούς του Facebook στο Twitter και το Instagram, πιθανότατα με τη βοήθεια μιας third-party πλατφόρμας, που ονομάζεται Khoros

Την Παρασκευή, οι χάκερ πήραν για σύντομο χρονικό διάστημα των έλεγχο των λογαριασμών του Facebook στο Twitter και το Instagram, εκμεταλλευόμενοι third-party λογισμικό.

"Γεια σας, είμαστε οι OurMine. Ακόμη και το Facebook μπορεί να χακαριστεί", έγραψε η ομάδα, η οποία είχε τον έλεγχο του λογαριασμού @Facebook και του λογαριασμού @Messenger στο Twitter. Κατάφεραν επίσης να καταλάβουν τους ίδιους επίσημους λογαριασμούς στο Instagram, που επίσης κατέχει το Facebook.

Ευτυχώς το Twitter κατάφερε να εκδιώξει τους χάκερ και λίγα λεπτά αργότερα η δημοσίευσή τους εξαφανίστηκε από τον λογαριασμό. "Μόλις ενημερωθήκαμε για το θέμα, κλείσαμε τον λογαριασμό και συνεργαζόμαστε στενά με το Facebook για να τους αποκαταστήσουμε", ανέφερε η εταιρεία στο PCMag.

Το Twitter πρόσθεσε ότι οι λογαριασμοί χακαρίστηκαν μέσω μιας "third-party πλατφόρμας", αλλά απέφυγαν να ονομάσουν τον παροχέα. Ωστόσο, το tweet από τους hackers του OurMine έγινε μέσω του Khoros, μιας πλατφόρμας που μπορεί να χρησιμοποιήσει για να διαχειριστεί το μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων. Οι πελάτες μπορούν να συνδεθούν πληκτρολογώντας τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον κωδικό πρόσβασής τους.

Το Facebook από την πλευρά του δεν σχολίασε το γεγονός, αλλά πιθανώς, η εταιρεία έχει λογαριασμό στο Khoros για να ελέγχει την παρουσία της στο Twitter και το Instagram. Με κάποιο τρόπο, οι hackers του OurMine κατάφεραν να παραβιάσουν τον λογαριασμό στο Khoros, επιτρέποντάς τους να κάνουν αναρτήσεις χρησιμοποιώντας το όνομα του Facebook.

Μην ξεχνάτε ότι οι OurMine χρησιμοποίησαν την ίδια τακτική τον περασμένο μήνα για να χακάρουν πάνω από δώδεκα λογαριασμούς Twitter, Instagram και Facebook που ανήκουν σε ομάδες του NFL. Οι δημοσιεύσεις των OurMine που έγιναν από αυτούς τους λογαριασμούς έδειξαν επίσης ότι προέρχονταν από την πλατφόρμα Khoros.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι χάκερς του OurMine έχουν παραβιάσει έναν λογαριασμό του Facebook. Tο 2016, χάκαραν τον Twitter λογαριασμό του Mark Zuckerberg. Σε αυτή την περίπτωση, οι OurMine εκμεταλλεύτηκαν πιθανώς τον αδύναμο κωδικό πρόσβασης "dadada" που χρησιμοποιούσε ο επικεφαλής του Facebook.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχουμε άλλα τέτοια γεγονότα στο μέλλον.