*

Η Microsoft θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα Windows 7 για έναν ακόμα χρόνο

Στις 14 Ιανουαρίου 2020 η Microsoft θα σταματήσει να κυκλοφορεί security updates και ενημερώσεις για τα Windows 7.

Όσοι χρησιμοποιούν ακόμη τα Windows 7 καλό θα είναι να γνωρίζουν ότι σε ένα χρόνο από τώρα, η Microsoft θα σταματήσει επίσημα την υποστήριξη του εν λόγω λειτουργικού συστήματος.

Μετά τις 14 Ιανουαρίου 2020, το PC σας θα σταματήσει να λαμβάνει security updates και παράλληλα η εξυπηρέτηση πελατών της Microsoft θα σταματήσει να σας παρέχει τεχνική υποστήριξη.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του NetApplications, τα Windows 7 εξακολουθούν να κατέχουν ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς, το οποίο αγγίζει ένα ποσοστό της τάξεως του 37%. Τα Windows 10 μόλις πρόσφατα κατάφεραν να αποκτήσουν ένα μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, καθώς το ποσοστό που κατέχουν αυτή τη στιγμή ανέρχεται στο 39%. Αν και έχουν μεσολαβήσει τρία χρόνια από την έλευση των Windows 10 χιλιάδες επιχειρήσεις σε παγκόσμια κλίμακα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το παλαιότερο λειτουργικό σύστημα της Microsoft.

Για να εξακολουθήσουν οι επιχειρήσεις αυτές να λαμβάνουν security updates θα χρειαστεί να πληρώσουν, όπως ανακοίνωσε η Microsoft τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η -επί πληρωμή- περίοδος χάριτος που δίνει η Microsoft για τις επιχειρήσεις θα διαρκέσει μέχρι και τις 14 Ιανουαρίου του 2023, ωστόσο το κόστος των υπηρεσιών θα αυξάνεται σε ετήσια βάση. Δυστυχώς οι καταναλωτές δεν έχουν αντίστοιχη επιλογή, οπότε από τις 14 Ιανουαρίου 2020 θα πρέπει να εγκαταστήσουν τα Windows 10 στο PC τους ή να αγοράσουν ένα νέο που θα τα έχει προεγκατεστημένα. Θυμίζουμε ότι για να αποκτήσετε τα Windows 10 Home 64-bit θα χρειαστεί να πληρώσετε από 110 μέχρι και 150 ευρώ ανάλογα με τον retailer.

About Pantelis Daskalelos