*

Ξεκίνησε η beta του Steam Link Anywhere

Πλέον θα μπορείτε να streamάρετε τα παιχνίδια σας οπουδήποτε, χωρίς να περιορίζεστε από καλώδια και ρούτερ.

Την περασμένη χρονιά, η Valve σταμάτησε την κυκλοφορία του Steam Link και έστρεψε όλη της την προσοχή στην ανάπτυξη του αντίστοιχου λογισμικού που επέτρεπε στους χρήστες της το stream παιχνιδιών από τον υπολογιστή στις Android συσκευές τους ή ακόμα και σε κάποιες smart TVs. Τώρα, ανακοίνωσε το “Steam Link Anywhere”, που θα επιτρέπει το stream παιχνιδιών οπουδήποτε.

Η βασική τους διαφορά είναι ότι το Steam Link επέτρεπε το streaming μόνο σε συσκευές εντός του ίδιου δικτύου, ενώ τώρα θα είναι υπάρχει η δυνατότητα να παίζετε τα παιχνίδια σας από οπουδήποτε, εφόσον το υποστηρίζει η σύνδεση σας. Η εφαρμογή βρίσκεται σε beta έκδοση για Android και Raspberry Pi, ενώ όσοι αγόρασαν το Steam Link θα έχουν επίσης την δυνατότητα να εκμεταλλευτούν αυτή την λειτουργία.

Αν θέλετε και εσείς να πειραματιστείτε με την νέα αυτή δυνατότητα, τότε πρέπει να ενεργοποιήσετε το Steam Beta Client στον υπολογιστή σας και να κατεβάσετε την τελευταία έκδοση του Steam. Έπειτα θα βρείτε μια επιλογή “Other Computer” όπου θα έχει όλες τις συσκευές σας με εγκατεστημένο το Steam Link, αν ακολουθήσετε τις οδηγίες το setup σας θα είναι έτοιμο για χρήση.

Φυσικά, όπως είναι προφανές, θα χρειαστείτε μια πολύ δυνατή σύνδεση, τόσο upload στο streaming PC, όσο και download στην συσκευή που θα παίζετε, όποτε σε τεράστιες αναλύσεις είναι πολύ πιθανό να μην έχετε ιδανικά αποτελέσματα. Παρόλα αυτά είναι μια καλή λύση αν θέλετε να παίζετε Dota Autochess στα 720p στο δρόμο σας για το γραφείο.

Δυστυχώς, δεν έχουμε νέα για το πότε η εφαρμογή θα έρθει και στο iOS, οπότε όσοι θέλετε να παίξετε στο iPad ή στο iPhone σας θα χρειαστεί να κάνετε λίγη υπομονή ακόμα.


ΠΗΓΗ: KITGURU

About Κώστας Δεσίπρης