*

Πώς το τέλος του iTunes θα επηρεάσει τα αρχεία σας

Τα πάντα συνεχίζουν να διατηρούνται σε νέες εφαρμογές.

Τώρα που η Apple ετοιμάζεται να σταματήσει το iTunes, αρκετοί ίσως έχετε την απορία τι θα συμβεί σε όλα τα αρχεία σας που έχετε αποθηκευμένα στην εφαρμογή;

Χτες, η Apple έδωσε απαντήσεις σε μια σελίδα υποστήριξης της εταιρείας που περιγράφει τι θα αλλάξει και τι όχι. Πρακτικά, όλα τα κομμάτια που έχετε αποθηκευμένα στην βιβλιοθήκη των iTunes θα μεταφερθούν αυτόματα στην νέα εφαρμογή Apple Music, που θα υπάρχει με το macOS Catalina όταν κυκλοφορήσει το φθινόπωρο.

Αυτό περιλαμβάνει ότι μουσική έχετε αποθηκεύσει μέσω CD ή κάνατε import από αλλού. Το ίδιο ισχύει για τις playlists που έχετε δημιουργήσει. Τα Audiobooks όμως δεν θα περάσουν στο Apple Music, αλλά στo app, Apple Books.

Apple Music App Mac 2

Όσο για τις ταινίες και σειρές που έχετε αγοράσει μέσω του iTunes, θα εμφανιστούν στο νέο Apple TV, που επίσης θα κυκλοφορήσει στο macOS Catalina.

"Όλη σας η συλλογή θα βρει νέο σπίτι και θα περάσει αυτόματα στις νέες εφαρμογές Apple Music, Apple TV και Apple Podcasts", γράφει η σελίδα. "Οι νέες εφαρμογές οργανώνουν τις συλλογές σας ακριβώς όπως κάνουν και στο iOS".

Η Apple θα συνεχίσει να δέχεται δωροκάρτες και credits iTunes. Μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε για αγορές στις τρεις νέες εφαρμογές. Επιπλέον, το iTunes θα συνεχίσει να υπάρχει ως ψηφιακό ηλεκτρονικό κατάστημα για άτομα που προτιμούν να αγοράζουν άλμπουμ και ταινίες. Θα το βρείτε στο sidebar του Apple Music.

Apple Finder macos catalina

Όσο για την διαχείριση συσκευών, τώρα θα γίνεται μέσω του Finder app. "Οι ρυθμίσεις συγχρονισμού και τα παλιότερα backups σας στο iTunes θα διατηρηθούν με ασφάλεια στο Mac μετά το update στο macOS Catalina", γράφει η σελίδα. "Τώρα που οι συσκευές θα εμφανίζονται στο Finder, θα είναι επίσης πιο εύκολο να σύρετε αρχεία που θέλετε να μεταφέρετε σε ένα μόνο μέρος".

Η σελίδα υποστήριξης δεν απαντάει στα πάντα, αλλά είναι μια καλή αρχή για τις απορίες σας.