*

To Google Maps θα αρχίσει να προειδοποιεί για τυφώνες και πληροφορεί για σεισμούς

Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για να αποφύγετε τον κίνδυνο.

Η Google θα προσθέσει ένα νέο feature στους Χάρτες της, που βοηθάει τον χρήστη να αποφύγει περιοχές που πλήττονται από σοβαρά φυσικά φαινόμενα, όπως σεισμοί και τυφώνες.

"Στις μέρες πριν τον τυφώνα, θα μπορείτε να δείτε μια ειδοποίηση κρίσης στο Google Maps που εμφανίζεται αυτόματα δίπλα στην περιοχή που αφορά", είπε η Product Manager της Google Maps, Hannah Stulberg, σε μια δημοσίευση. "Η ειδοποίηση αυτή θα σας οδηγεί σε μια πρόβλεψη σχετική με τον τυφώνα, που θα δείχνει που προβλέπεται να χτυπήσει η καταιγίδα με πληροφορίες όπως ώρες ανά περιοχή ώστε να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε τις πληροφορίες αυτές και να σχεδιάσετε πως θα δράσετε".

Επιπλέον, θα δείχνει πληροφορίες για σεισμούς και πλημμύρες. Μετά από έναν σεισμό θα μπορείτε να δείτε που συνέβη με την εφαρμογή να δείχνει το επίκεντρο, το μέγεθος και όλες τις περιοχές που τον "ένιωσαν". Στην Ινδία, θα βλέπουν προβλέψεις για πλημμύρες, το πόσο μεγάλες θα είναι και ποιες περιοχές θα έχουν πρόβλημα.

Το Google έχει προγραμματίσει να ξεκινήσει με την ένταξη των τυφώνων και των σεισμών πρώτα, τις επόμενες εβδομάδες. Αυτές οι πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες σε όλες τις συσκευές με Google Maps, είτε είναι φορητές είτε PC. Οι πλημμύρες θα ξεκινήσουν να φαίνονται πρώτα στις Πάτνα, Ινδία, τις περιοχές του Γάγγη και του Βραχμαπούτρα, που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα πλημμυρών στον κόσμο.

About Angela Moscaritolo