*

Αναφορά: Τα προσωπικά μηνύματα μπορεί να μπλοκάρουν το PS4 σας.

Έχουν προκύψει πολλές αναφορές ότι κάποια μηνύματα μπορούν να φέρουν την κονσόλα σε σημείο που μόνο το factory reset θα την επαναφέρει σε λειτουργική κατάσταση.

Είναι αρκετά ευκολότερο να κερδίσεις ένα παιχνίδι όταν οι αντίπαλοι σου ξαφνικά εξαφανίζονται, και αυτό ακριβώς συμβαίνει αυτή τη στιγμή λόγο ενός exploit στα private messages.

Όπως εξηγεί το VG247, πολλοί κάτοχοι PS4 αναφέρουν στο Reddit ότι οι κονσόλες τους "παγώνουν" όταν αυτοί λαμβάνουν private message ή ακόμα και ειδοποίηση για αυτό. Πολλοί προσπάθησαν να διαγράψουν το μήνυμα μέσω του app αλλά προς το παρών η μόνη λύση είναι να κάνουν reset την κονσόλα τους.

Αν και δεν επιφέρει κάποιον σοβαρό κίνδυνο για την κονσόλα σας, είναι λίγο εκνευριστικό ένα απλό μήνυμα να μπορεί να την θέση εκτός λειτουργίας. Η Sony δεν έχει δεν έχει δώσει κάποια επίσημη απάντηση στο θέμα οπότε το exploit χρησιμοποιείται ανεξέλεγκτα αλλά μπορείτε να το αποφύγετε με μια απλή αλλαγή στις ρυθμίσεις σας.

Απλά πηγαίνετε στα Settings > Account Management > Privacy Settings και βρείτε τα Messaging settings. Αλλάξτε την επιλογή σε friends ή noone, και έτσι γλιτώνετε το ύπουλο rogue message (εκτός βέβαια αν έχετε απαίσιους φίλους). Όσον αφορά το τι προκαλεί το πρόβλημα, το πιο πιθανό είναι ότι κάποιος ειδικός χαρακτήρας δεν αναγνωρίζεται από το λογισμικό της Sony με αποτέλεσμα η κονσόλα να crash-άρει.

About Κώστας Δεσίπρης