*

H Lexar λανσάρει μια 1TB SD κάρτα που κοστίζει 435€

Αν και η SanDisk ήταν η πρώτη εταιρεία που μας έδειξε μια πρωτότυπη έκδοση μιας 1TB SD το 2016, η Lexar θα γίνει η πρώτη εταιρεία που θα διαθέσει μια τέτοια κάρτα στην αγορά. Το πρόβλημα είναι ότι η κάρτα είναι τόσο ακριβή που με τα ίδια χρήματα μπορείτε να αγοράσετε δύο κάρτες χωρητικότητας 512GB.

Αυτή την εβδομάδα η Lexar έγινε η πρώτη εταιρεία που λανσάρει στην αγορά μια 1ΤΒ SD.

H αλήθεια είναι ότι ακούμε εδώ και χρόνια για SD κάρτες χωρητικότητας 1TB, καθώς η SanDisk είχε δείξει ένα πρωτότυπο μοντέλο το 2016 ωστόσο μέχρι σήμερα καμία εταιρεία δεν είχε προβεί στην κυκλοφορία της. Η Lexar Professional 633x SDXC είναι η πρώτη 1TB SD που βγαίνει στην αγορά, εντούτοις η τιμή διάθεσής της είναι αρκετά... τσουχτερή, καθώς κοστίζει 500$ (περίπου 435 ευρώ). Με μια σύντομη έρευνα αγοράς σε διάφορους online retailers θα διαπιστώσετε ότι αν προμηθευτείτε δύο 2D κάρτες χωρητικότητας 512TB θα χρειαστεί να πληρώσετε από 260 μέχρι 300 ευρώ.

Η Lexar Professional 633x SDXC είναι μια V30 κάρτα με ταχύτητα ανάγνωσης στα 95ΜΒ/s και minimum sequential ταχύτητα εγγραφής στα 30ΜΒ/s. Ως εκ τούτου είναι ιδανική για άριστη καταγραφή Full HD και 4Κ βίντεο.

About Pantelis Daskalelos