*

Η Apple είναι έτοιμη να παρουσιάσει τα νέα iPads στις 7 Μαΐου

Η online παρουσίαση της εταιρείας έχει προγραμματιστεί για τις 18:00 ώρα Ελλάδος στις 7 Μαΐου.

(Credit: Apple)

Ετοιμαστείτε για νέο υλικό της Apple. Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα διοργανώσει ένα "ειδικό Apple event", που θα έχει την ονομασία Let Loose, στις 7 Μαΐου.

Πρόκειται για μια ψηφιακή παρουσίαση - θα πρέπει να περιμένουμε το WWDC τον επόμενο μήνα για μια εντυπωσιακή δια ζώσης εκδήλωση. Η παρουσίαση θα ξεκινήσει στις 18:00 ώρα Ελλάδος. Παρακολουθήστε την ζωντανά στο apple.com/apple-events.

Η Apple δεν διευκρίνισε τι πρόκειται να κυκλοφορήσει, αλλά έχουμε κάποιες ιδέες. Η πρώτη ένδειξη προέρχεται από το έργο τέχνης που συμπεριέλαβε η Apple στην ανακοίνωση- είναι δύσκολο να μην προσέξετε αυτό το Apple Pencil. Επί του παρόντος, η Apple προσφέρει μια γραφίδα πρώτης και δεύτερης γενιάς, καθώς και ένα (κάπως συγκεχυμένο) μοντέλο USB-C Pencil. Έχουμε δει φήμες για ένα Pencil τρίτης γενιάς σχεδιασμένο αποκλειστικά για ένα iPad Pro. Αυτό το Pencil μπορεί να δει μαγνητισμένες άκρες για εύκολη εναλλαγή και πιθανή ενσωμάτωση με το Find My network.

Περιμένουμε επίσης νέα iPad. Η Apple δεν κυκλοφόρησε κανένα νέο tablet το 2023, οπότε ήρθε η ώρα για μια ανανέωση. Οι φήμες κάνουν λόγο για αναβαθμίσεις σε όλη τη σειρά.

Ο Mark Gurman του Bloomberg, ο οποίος συνήθως είναι γνώστης όλων των πραγμάτων της Apple, φαίνεται να το επιβεβαίωσε με ένα περιεκτικό tweet: "iPad event - 7 Μαΐου", έγραψε.

Είδαμε επίσης αναφορές για κάμερες FaceTime για τη σειρά iPad Pro, μια ευπρόσδεκτη προσθήκη. Άλλες αναφορές υπαινίσσονται οθόνες OLED (τουλάχιστον για το μοντέλο Pro), φέρνοντας το iPad πιο κοντά στις σύγχρονες προδιαγραφές tablet, οδηγώντας ενδεχομένως σε ένα λεπτότερο σασί.

Τρέφουμε την ελπίδα για περισσότερες από μία θύρες σε ορισμένα τουλάχιστον μοντέλα, ακόμα κι αν αυτό είναι απίθανο. Ωστόσο, η φόρτιση MagSafe ενδέχεται να έρθει στο iPad, γεγονός που ενδέχεται να απαιτήσει νέους φορτιστές με δυνατότητες υψηλότερης ταχύτητας. Όσον αφορά το iPad Air, ενδέχεται να δούμε μεγαλύτερες οθόνες, ίσως στις 12,9 ίντσες. Ένας νεότερος επεξεργαστής είναι επίσης πιθανός, δεδομένου ότι το iPad Air εξακολουθεί να βρίσκεται στον M1, και αν είμαστε πολύ τυχεροί, η κάμερα θα μετακινηθεί σε μια πιο λογική θέση.

Αλλά όλα αυτά είναι απλώς φήμες. Θα το μάθουμε με βεβαιότητα στην εκδήλωση Let Loose τον Μάιο.