*

Το X του Elon Musk επιβεβαιώνει ότι η εφαρμογή για smart τηλεοράσεις έρχεται σύντομα

Μετά τις διαρροές που εμφανίστηκαν τον περασμένο μήνα, το X, γνωστό και ως Twitter, επιβεβαιώνει τελικά ότι κατασκευάζει το X TV, μια εφαρμογή με επίκεντρο τα βίντεο για έξυπνες τηλεοράσεις.

(Credit: Nathan Stirk/Contributor/Getty Images News via Getty Images)

Το X του Elon Musk θα λανσάρει σύντομα μια εφαρμογή προβολής βίντεο για έξυπνες τηλεοράσεις, με την ονομασία X TV, επιβεβαίωσε σήμερα η διευθύνουσα σύμβουλος Linda Yaccarino.

"Σύντομα θα φέρουμε περιεχόμενο σε πραγματικό χρόνο, ελκυστικό περιεχόμενο στις έξυπνες τηλεοράσεις σας με την εφαρμογή X TV", γράφει η Yaccarino. "Αυτό θα είναι ο σύντροφός σας για μια υψηλής ποιότητας, καθηλωτική εμπειρία ψυχαγωγίας σε μια μεγαλύτερη οθόνη".

Το X TV θα προσφέρει τη δική του αποκλειστική αναζήτηση βίντεο, ροή βίντεο και περιεχόμενο βίντεο που έχει επιμεληθεί από AI. Θα μπορεί επίσης να παρακολουθεί τι παρακολουθούν οι χρήστες στην εφαρμογή X των smartphones τους και να συνεχίζουν να παρακολουθούν αυτό το περιεχόμενο βίντεο στο X TV.

Η ανάρτηση περιλαμβάνει ένα σύντομο κλιπ που δείχνει αυτό που φαίνεται να είναι η εφαρμογή X TV σε εξέλιξη, με έμφαση σε μια πρόσφατη αμφιλεγόμενη συνέντευξη που έδωσε ο Tucker Carlson με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και πλάνα από την εκτόξευση ενός πυραύλου της SpaceX. Ο επίσημος λογαριασμός "News" της X δημοσίευσε το ίδιο κλιπ με τη λεζάντα: "Έρχεται σύντομα σε μια τηλεόραση κοντά σας".

Είναι αυτή η απάντηση του X στο YouTube, όπου οι χρήστες ανεβάζουν πάνω από 500 ώρες περιεχομένου κάθε λεπτό και οι θεατές παρακολουθούν δισεκατομμύρια ώρες βίντεο καθημερινά; Πιθανώς. Μετά την εξαγορά του Twitter, ο Musk έχει πιέσει δημόσια ώστε η ιστορικά βασισμένη σε κείμενο πλατφόρμα να γίνει βιντεοκεντρική, επιτρέποντας στους χρήστες που πληρώνουν να ανεβάζουν μεγαλύτερα βίντεο, υψηλότερης ανάλυσης.

Οι χρήστες που δεν πληρώνουν για το Twitter μπορούν επί του παρόντος να ανεβάζουν μόνο βίντεο μήκους 140 δευτερολέπτων, αλλά οι χρήστες που πληρώνουν Premium μπορούν να ανεβάζουν βίντεο 1080p μήκους έως και δύο ωρών ή ένα βίντεο 720p μήκους έως και τριών ωρών μέσω του προγράμματος περιήγησης στο διαδίκτυο ενός υπολογιστή ή της εφαρμογής iOS του X. Ναι, αυτό είναι το μήκος μιας ολόκληρης ταινίας. Ένας λογαριασμός του X ανέβασε προηγουμένως ολόκληρο το Dune: Part Two στην πλατφόρμα πριν τελικά αφαιρεθεί.

Παρά τη μεγάλη τηλεοπτική ώθηση του X, δεν είναι σαφές αν η υποδομή του είναι έτοιμη να διαχειριστεί έναν κατακλυσμό περιεχομένου βίντεο. Στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού ενός υπολογιστή, το εργαλείο μεταφόρτωσης βίντεο του X εξακολουθεί να επισημαίνει την ανάλυση 1080p ως "σπάνια απαραίτητη", προφανώς σε μια προσπάθεια να ωθήσει τους χρήστες να επιλέξουν τη χαμηλότερη ανάλυση 720p. Το YouTube, συγκριτικά, προσφέρει μεταφορτώσεις βίντεο 4K και ακόμη και 8K.

Λαμβάνοντας υπόψη πόσες σύγχρονες έξυπνες τηλεοράσεις προσφέρουν ανάλυση 4K ή ακόμη και 6K, οι χρήστες ενδέχεται να διαπιστώσουν ότι τα βίντεο στην εφαρμογή X TV δεν θα φαίνονται τόσο καλά όσο θα μπορούσαν - μέχρι η πλατφόρμα κοινωνικών μέσων να προσθέσει τη δυνατότητα για μεταφορτώσεις 4K και αναβάθμιση για παλαιότερο περιεχόμενο.