*

Η Google ετοιμάζει διόρθωση για σφάλμα που εκθέτει λογαριασμούς Gmail, Drive στις Android TVs

Η Google εργάζεται για τη διόρθωση ενός προβλήματος απορρήτου στις smart τηλεοράσεις με λειτουργικό σύστημα Android TV.

(Credit: Shutterstock / Alejo Bernal)

Η Google εργάζεται για τη διόρθωση ενός προβλήματος απορρήτου στις Android TVs που θα μπορούσε να επιτρέψει σε άτομα να έχουν πρόσβαση στα email ενός ατόμου που είναι συνδεδεμένο σε μια τηλεόραση.

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το Android TV εκτελεί το λειτουργικό σύστημα Android, οπότε όταν ένα άτομο συνδέεται σε μια τηλεόραση με έναν λογαριασμό Google, η Google τον θυμάται και του επιτρέπει να συνδεθεί και σε άλλες εφαρμογές με αυτόν τον λογαριασμό. Τεχνικά, αυτό αποκλείει πιο ευαίσθητες εφαρμογές όπως το Gmail και το Drive, επειδή το Chrome δεν επιτρέπεται στο Android TV. Όπως αναφέρει το 404Media, ωστόσο, ένας χρήστης του YouTube ανακάλυψε μια λύση που παρείχε πρόσβαση στο Gmail, το Google Drive και οτιδήποτε άλλο συνδέεται με το λογαριασμό.

Το hack είναι λίγο περίπλοκο και περιλαμβάνει τη λήψη ενός προγράμματος περιήγησης ιστού τρίτου μέρους για Android TV που ονομάζεται "TV Bro" και στη συνέχεια την εύρεση του APK για το Chrome και την εγκατάστασή του στην τηλεόραση.

Το Chrome δεν υποστηρίζει τηλεχειριστήρια τηλεόρασης, οπότε θα χρειαστείτε επίσης ένα πληκτρολόγιο και ένα ποντίκι συνδεδεμένα στην τηλεόρασή σας για να λειτουργήσει. Παρόλα αυτά, αν κάποιος είναι αρκετά πρόθυμος να κατασκοπεύσει έναν λογαριασμό Gmail ή να ψάξει στα αρχεία του Google Drive αυτού που συνδέθηκε στην τηλεόραση, αυτός είναι ένας σχετικά εύκολος τρόπος.

Αφού ειδοποιήθηκε για την παράκαμψη από τον γερουσιαστή Ron Wyden (D-Ore.), η Google δήλωσε αρχικά ότι το ζήτημα ήταν αναμενόμενη συμπεριφορά. Αλλά αφού επικοινώνησε μαζί της το 404 Media, η Google δήλωσε ότι θα εργαστεί για τη διόρθωση των επηρεαζόμενων τηλεοράσεων, αναφέρει το μέσο.

"Οι περισσότερες συσκευές Google TV που τρέχουν τις τελευταίες εκδόσεις λογισμικού δεν επιτρέπουν ήδη αυτή την απεικονιζόμενη συμπεριφορά", αναφέρει η Google στο 404 Media. "Βρισκόμαστε στη διαδικασία διάθεσης μιας διόρθωσης για τις υπόλοιπες συσκευές".

Ανεξάρτητα από αυτό, αν συνδεθείτε σε μια τηλεόραση Android σε κοινόχρηστη τοποθεσία, ίσως θελήσετε να χρησιμοποιήσετε έναν δευτερεύων λογαριασμό Google για να αποφύγετε ενδεχομένως να βρεθείτε σε παρόμοια κατάσταση στο μέλλον.