*

H Microsoft προσθέτει το “Light Theme” στα Windows 10

To νέο theme είναι ήδη διαθέσιμο μέσω του preview build 18282.

Κόντρα στο ρεύμα που θέλει τις εταιρείες να κυκλοφορούν “dark modes” των λογισμικών τους, η Microsoft ανακοίνωσε την προσθήκη του Light Theme στα Windows 10.

To νέο theme διατίθεται ήδη στο preview build 18282 των Windows 10, το οποίο μπορούν να κατεβάσουν όσοι έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα Windows Insider. To Light Theme αλλάζει το χρώμα των πλαισίων στην επιφάνεια εργασίας σας από μαύρο σε φωτεινό γκρι.

Τα Windows 10 σας προσφέρουν ήδη την επιλογή μεταξύ του light και του dark mode, ωστόσο το light mode δεν άλλαζε το χρώμα όλων των πλαισίων στην επιφάνεια εργασίας σας. Λόγου χάρη, η taskbar παράμενε μαύρη. Πλέον σας δίνεται η δυνατότητα να αλλάξετε την φωτεινότητα όλου του UI, όπως της taskbar, του Start menu και του Action Center.

Να σημειωθεί ότι η εναλλαγή στο νέο Light Theme δεν γίνεται αυτόματα. Θα χρειαστεί να μπείτε στο μενού των settings για να το ενεργοποιήσετε. Η Microsoft πάντως προειδοποιεί ότι το νέο theme ενδέχεται να κάνει κάποια εικονίδια σας πιο δυσδιάκριτα, όπως αυτό του OneDrive.

Αν θέλετε να αποκτήσετε και εσείς πρόσβαση στο preview build δεν έχετε παρά να εγγραφείτε στο πρόγραμμα Windows Insider. Να τονίσουμε πάντως ότι τα preview builds εμπεριέχουν και κάποιο βαθμό ρίσκου και ενδέχεται να επηρεάσουν την σταθερότητα του συστήματος σας.

About Pantelis Daskalelos