*

Πώς να κατεβάσετε το Windows 10 May 2019 Update

Η Microsoft υιοθετεί μια "πιο ελεγχόμενη προσέγγιση" με την έκδοση του Μαΐου μετά τα αμέτρητα προβλήματα της ενημέρωσης του Οκτωβρίου του 2018.

Η Microsoft αρχίζει να εκδίδει την ενημερωμένη έκδοση των May 2019 Windows 10, η οποία περιλαμβάνει μια νέα λειτουργία "light mode" και μια λειτουργία sandbox διαθέσιμη στους χρήστες των Windows 10 Pro και Enterprise.

Ωστόσο, η ενημέρωση ενδέχεται να μην φτάσει αμέσως στον υπολογιστή σας. Η Microsoft υιοθετεί μια "πιο ελεγχόμενη προσέγγιση" με την έκδοση του Μαΐου μετά μετά τα αμέτρητα προβλήματα της ενημέρωσης του Οκτωβρίου του 2018 που προκάλεσαν σε αρκετούς χρήστες να χάσουν τα αρχεία τους. Το περιστατικό αυτό, ώθησε τη Microsoft να αναπτύξει ένα νέο πίνακα ελέγχου για να ενημερώνει τους χρήστες σχετικά με τα αναφερόμενα προβλήματα των πιο πρόσφατων εκδόσεων.

Windows 10 May Update

Για να κάνετε λήψη της ενημέρωσης, μπορείτε να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Ενημέρωση και ασφάλεια> Windows Update. Στη συνέχεια, επιλέξτε Έλεγχος για ενημερώσεις. Θα εμφανιστεί η ενημέρωση του Μαΐου 2019 (Windows 10, έκδοση 1903), την οποία μπορείτε στη συνέχεια να κάνετε λήψη και εγκατάσταση. Η διαδικασία θα λειτουργήσει στο παρασκήνιο μέχρι τα Windows να στείλουν μια τελική ειδοποίηση, οπότε μπορείτε να επιλέξετε πότε θα ολοκληρωθεί η εγκατάσταση με επανεκκίνηση του συστήματος σας.

Ένας άλλος τρόπος λήψης της ενημερωμένης έκδοσης είναι να μεταβείτε στο πλαίσιο αναζήτησης των Windows 10 και να πληκτρολογήσετε "Windows Update". Θα σας φέρει στο ίδιο μενού ενημέρωσης.

Εάν δεν βλέπετε την επιλογή ενημέρωσης Μαΐου 2019, θα πρέπει απλώς να περιμένετε, αλλά αν είστε πραγματικά ανυπόμονοι μπορείτε να κάνετε λήψη την προεπισκόπηση των Windows 10 μέσω του προγράμματος Windows Insider, αν και θα πρέπει πρώτα να εγγραφείτε. Στη συνέχεια, κατευθυνθείτε στο Settings> Update & Security> Windows Insider Program και κάντε κλικ στο κουμπί "Get Started".

Οι ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος μπορεί να είναι μια ταλαιπωρία, αλλά ο υπολογιστής σας θα τις εγκαταστήσει αυτόματα. Η ενημερωμένη έκδοση των Windows 10 Απριλίου 2018 θα φτάσει στο τέλος της υπηρεσίας της τον Νοέμβριο. Τον Ιούνιο, η Microsoft θα αρχίσει να ενημερώνει τους υπολογιστές που έχουν την ενημερωμένη έκδοση του Απριλίου 2018 για να εξασφαλίσουν ότι διαθέτουν τις τελευταίες ενημερώσεις και βελτιώσεις ασφαλείας.

"Ξεκινάμε αυτή τη διαδικασία εκκίνησης με την βοήθεια αλγορίθμων μηχανικής μάθησης, μερικούς μήνες πριν από το τέλος της υπηρεσίας, ώστε να παρέχεται επαρκής χρόνος για μια ομαλή διαδικασία ενημέρωσης", ανέφερε η εταιρεία σε ένα blog.

About Κώστας Δεσίπρης